full screen background image
Search
2020. július 15. szerda -
  • :
  • :

Eredményes öt évet zártak Bács-Kiskunban

Eredményes öt évet zártak Bács-Kiskunban

2019.09.20. Néhány hét és lezárul a 2014-2019-es önkormányzati ciklus. Több alkalommal összegeztük már az elmúlt öt esztendő történéseit, áttekintettük a sok éves munkát, levontuk a tapasztalatokat és körvonalaztuk a jövőt. A hajóban ez idő alatt azonban együtt ültünk a megye településeinek elhivatott vezetőivel, így a mai nap során velük közösen végeztünk számvetést. Igazán eredményes, közös éveket hagyhatunk magunk mögött, mely nem csak számokban, hanem emberi kapcsolatokban is mérhető.

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke rövid visszatekintést adott a megyei önkormányzat elmúlt öt éves munkájára és az elért eredményekre. Köszönetet mondott a közgyűlés tagjainak, a települések vezetőinek és természetesen a megyei önkormányzat és nonprofit cégei munkatársainak. A megyei önkormányzat jövőre szóló célkitűzései között a kormánnyal való közös gondolkodást, a közösségépítést, a családok támogatását, a klímavédelmet és az élhető vidék népszerűsítését említette meg.

Kicsiny László, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki idén a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Elnökének Kitüntető Díjában részesült, ugyancsak számot adott a cég elmúlt évek során nyújtott munkájáról. Emellett megerősítette, hogy jövő kizárólag a hálózatok működtetésében és az együttműködésekben lehet. Megköszönte a partnerséget és az sok éves türelmet a polgármestereknek, hiszen az elért eredményeket az ő közreműködésük nélkül nem lehetett volna életre hívni.

Idén szeptemberben az Év Polgármestere Díjat többek között Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere kapta, aki történelminek nevezte a pillanatot, hiszen az elmúlt 30 évben ilyen még nem volt, hogy Bács-Kiskun megye polgármesterei és a megyei önkormányzat együtt értékelje a múltat és tervezze a jövőt. A 2014-2019-es ciklust a lehetőségek időszakának nevezte, amikor nekik, településvezetőknek végre lehetőségük volt igazán nagy horderejű kérdésekben dönteni.

„Bács-Kiskun megyében az utóbbi időszakban lezajlott, nagyfokú gazdasági fejlődésben nagy szerepe volt a megyei önkormányzat munkatársainak és a településeken dolgozóknak, amiért hatalmas köszönet jár” – zárta gondolataival a rendezvényt dr. Kerényi János, országgyűlési képviselő.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, önkormányzat
Close