full screen background image
Search
2018. november 17. szombat -
  • :
  • :

Emlékérmet kaptak a Haladás-legendák

Emlékérmet kaptak a Haladás-legendák

2017.07.04. A közelmúltban töltötte be 70. életévét Halmosi Zoltán, a Haladás 11-szeres válogatott futballistája – a legendás középpályás 306 alkalommal húzta magára a zöld-fehér szerelést. Rajta kívül szintén 70. születésnapját ünnepelte Gerencsér Ferenc, a Haladás öregfiúkcsapatának alapítója, vezetője, és 65 éves lett Király Ferenc: a védő 260-szor szerepelt a Haladásban.

A három születésnapost – családtagjaik, így például az édesapjuk nyomába lépő, a jelenleg is a Haladásban futballozó Halmosi Péter, Király Gábor jelenlétében – a megyeházán Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Marton Ferenc és Kondora Bálint, a közgyűlés két alelnöke köszöntötte és látta vendégül ebédre. A három ünnepelt a Vas Megyei Közgyűlés Elnökének Emlékérmét, a Batthyány-érmet kapta.

– A Vas megyei önkormányzat évente két alkalommal ad át kitüntetéseket – mondta Marton Ferenc. – Ezúttal három kiváló sportember kapja az elismeréseket. Mindhárman nagyszerű sportemberek, és a mai fiatalok számára követendő, példaértékű a klubhűségük, a futballszeretetük és nem utolsósorban a családi életük is. Halmosi Zoltán kiváló középpályás, Király Ferenc remek védő volt, mindketten a Haladás legendás, sok nagy sikert elért játékosai. Gerencsér Ferenc nélkül pedig nem létezne a Haladás öregfiúkcsapata, általa a legkisebb faluba is eljut az együttes, és megfelelő módon népszerűsíti a zöld-fehéreket.

Az ünnepeltek meghatottan és büszkén köszönték meg az elismeréseket. Mindhárman hangsúlyozták: ameddig csak élnek, a Haladásért, a megyéért, és városért dolgoznak.

Pum András

Forrás: vaol.hu. Fotó: Unger Tamás
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, labdarúgás, Majthényi László, sport
Close