full screen background image
Search
2019. július 19. péntek -
  • :
  • :

Elnöki elismeréseket adtak át Székesfehérváron

Elnöki elismeréseket adtak át Székesfehérváron

2019.04.03. A köz szolgálatának érdekében végzett több évtizedes, színvonalas szakmai munkájukért Molnár Lajost, a Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály nyugalmazott főosztályvezetőjét és Tápai Józsefet, a Dunaújvárosi Járási Hivatal nyugalmazott Földmérési szakügyintézőjét kedden oklevéllel és Millenniumi emlékéremmel jutalmazta Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és Dr. Simon László kormánymegbízott a Megyeházán.

„Megtiszteltetés és öröm a számomra, hogy elnök úr gondolt az évtizedes munkásságukkal érdemesült kormányhivatali munkatársakra.” – hangsúlyozta Dr. Simon László, kormánymegbízott, a Fejér Megyei Kormányhivatal vezetője az ünnepélyes elismerés alkalmával.

„Úgy érzem, hogy számomra a megtiszteltetés, hogy két ilyen nagyszerű életpálya elismeréseként elnöki elismerést adhatok át a Fejér Megyei Kormányhivatal két nyugalmazott munkatársának, akiknek életútja mindannyiunk számára példás. Molnár Lajos és Tápai József hagyományos értelemben vett közszolgák, akik életpályaként tekintenek szolgálatukra és végig ennek szellemében, lelkiismeretesen látták el feladataikat.” – emelte ki Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke, aki hozzátette: „A Fejér Megyei Kormányhivatal példás munkát végez a megye lakossága érdekében.”

„1989-ben kezdtem a közigazgatásban dolgozni Fehérváron, az akkori városi tanács szervezési és jogi osztályán az úgynevezett „négyigenes” népszavazástól az önkormányzati és országgyűlési választásokig szervezési feladatokat láttam el. Ez volt a kezdet, majd a Köztársasági Megbízotti Hivatalhoz kerültem; 1991-től mindvégig a Fejér Megyei Kormányhivatal jogelődjeinél tevékenykedtem. Sok változáson mentem keresztül, amelyek mindig azt szolgálták, hogy megtaláljuk azt az utat, amely a társadalmi berendezkedésnek megfelelően leginkább szolgálja a lakosságot. Jelentős állomási voltak a változásoknak a járások kialakítása, az okmányirodák Kormányablakká fejlesztése.” – emlékezett pályafutása legjelentősebb mozzanataira Molnár Lajos, a Jogi, Humánpolitikai és Koordinációs Főosztály nyugalmazott főosztályvezetője.

„Nagyon büszke vagyok az elismerésre, amit köszönök kollégáimnak, ez az ő elismerésük is. Műszaki ember vagyok, földmérő, így szabadabban mozoghattam, mint egy idézőjeles bürokrata, hiszen terepen is gyakran jártam. Megtisztelő volt a kárpótlás folyamatában részt venni a tagi részarányok kimérésével, jelentős kihívás volt az analóg térképek digitalizálása.” – tekintett vissza az elmúlt évtizedek legfőbb szakmai kihívásaira Tápai József, a Dunaújvárosi Járási Hivatal nyugalmazott földmérési szakügyintézője.

Molnár Lajos 1977-ben gyártástechnológus üzemmérnöki diplomát, majd 1989-ben az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervező, 1999-ben pedig személyügyi szakigazgatás-szervező diplomát szerzett.

1972-ben az Oroszlányi Szénbányáknál kezdett dolgozni, majd 1977-től a Videoton Székesfehérvári üzemében helyezkedett el. Államigazgatási tanulmányainak befejezését követően kezdte meg közigazgatási pályafutását.

1991-től egészen nyugdíjba vonulásáig a területi közigazgatásban a Fejér Megyei Kormányhivatal jogelőd intézményeinél dolgozott a köz szolgálatának érdekében.

1995-től a Szervezési és Költségvetési Osztály vezetője, majd 1997-től látja el a Koordinációs és Szervezési Főosztály főosztályvezetői pozícióját. Közel három évtizedes a területi közigazgatásban szerzett szakmai ismeretét és tapasztalatát felhasználva segítette a 2011. évben létrejött Kormányhivatal szervezeti kialakítását, a hozzá kapcsolódó szervezési kérdések megoldását, továbbá jelentős szerepet vállalt a kormányhivatalok létrejöttét követő nagy szervezeti átalakulási folyamatokban. Feladatkörében hatékonyan segíti a Kormánymegbízott tevékenységét mind a Kormányhivatal szervezeti egységeit érintő szervezési, koordinálási, mind a humánpolitikai célok stratégiai kidolgozásában, végrehajtásában.

Vezetői feladatai ellátása mellett rendszeresen részt vett a Kormányhivatal projektjeinek megvalósításában is. Munkáját a hivatástudat, a szakmaszeretet, a következetesség, lelkiismeretesség, a precizitás, igényesség jellemzi. Széles látókörrel, nagy teherbíró képességgel rendelkező közigazgatási szakember, aki vezetői felé mindenkor lojalistást, az általa irányított munkatársai felé empátiát mutatott. Javaslatai, tanácsai mögött nagy szakmai tudás, közigazgatási tapasztalat és emberi bölcsesség húzódik.

Hivatását megbízható igényességgel tanítja, ismereteinek naprakész frissességéről folyamatos önképzéssel, szervezett továbbképzéseken való részvétellel gondoskodik. A megszerzett szakmai tudását mindig igyekezett átadni a munkatársai, és a megyében dolgozó közigazgatási szakemberek részére, több évtizede alap- és közigazgatási szakvizsga elkészítő tanfolyamon oktatói és vizsgáztatói tevékenységet lát el.

Tápai József 1981. október első napján kezdett dolgozni a Dunaújvárosi Földhivatalban. Eredeti végzettségét tekintve földmérő mérnök, de folyamatos szakmai továbbképzés keretében geodéziai adatfeldolgozó szak-üzemmérnöki és térinformatikai szakmérnöki diplomát is szerzett.

Kiváló színvonalon gondoskodik a földmérési szakterületre háruló munkatervi feladatok végrehajtásáról, a határidők megtartásáról, segíti a szakmai tevékenységet szabályozó jogszabályok egységes értelmezését. Az általa irányított szakterület munkavégzési hatékonysága kiemelkedő, tevékenységének megítélése példás. Magas szintű, speciális szakmai tudását, tapasztalatát a kezdetektől sikeresen kamatoztatja a Kormányhivatalban.

Nagy szerepet vállal a gyakorta jelentkező kampány-jellegű feladatok (kárpótlási és tagi részarány kiadás, analóg térképek digitális átalakítása, részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetés) ütemterv szerinti, kifogástalan minőségű, költséghatékony végrehajtásában. Külső konzulensként aktív részt vállal a kormányhivatalnál szakmai gyakorlatot végző „leendő kollégák” képzésében. Ügyfelekkel, más szakterületekkel, kollégákkal való kapcsolattartása kiváló. Munkaköre mellett példásan látja el a szakterületre háruló mindennapi hatósági tevékenységből fakadó feladatokat. Terhelhetősége, sokoldalúsága, lojalitása magasan átlagon felüli, munkáját kivétel nélkül szorgalmasan, pontosan, önállóan végzi. A rábízott feladatokat eredmény centrikusan látja el, motiváltsága, szakmai fejlődés iránti igénye állandó és megingathatatlan. Az új informatikai eszközök, geodéziai műszerek, új technológiák megismerése, alkalmazása és – sok esetben önképzésnek köszönhető – zökkenőmentes bevezetése körében végzett tevékenysége mintaértékű.

Nevezett minősítése a kezdetektől kivételes, fentiekben vázolt teljesítménye, kimagasló színvonalon végzett szakmai munkája valamennyi dolgozónk számára példaértékű. A kollégák elismerik a kormányhivatalban és a járási hivatalban egyaránt. Tisztelik következetes munkával elért szakmai eredményei és emberi magatartása miatt.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Simon László, elismerések, Fejér megye
Close