full screen background image
Search
2019. március 24. vasárnap -
  • :
  • :

Elnöki dicséretben részesült a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény alapi telephelyvezetője

Elnöki dicséretben részesült a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény alapi telephelyvezetője
2018.06.29. Elnöki dicséretben részesült csütörtökön Szenténé Kaszás Éva szociális munkás, az alapi szociális intézmény telephelyvezetője, aki július 1-jei nyugdíjazásával harmincnégy évet dolgozott a Fejér megyei szociális ellátó rendszerben élő rászorultakért.

Az elnöki dicséret átadásával Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke megköszönte azt a szociális területen végzett több évtizedes, kiemelkedő szakmai munkát, amit Cséplőné Gönczi Veronika, a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézmény vezetője az elismerés javaslatával fogalmazott meg.
A közgyűlés elnöke örömét fejezte ki, hogy az odaítélt elnöki dicséretet Szenténé Kaszás Évának a Megyeházán adhatja át Cséplőné Gönczi Veronika intézményvezető és a fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fejér Megyei Kirendeltségének igazgatója, Mátrahalmi Tibor jelenlétében.
Dr. Molnár Krisztián elismerően és megbecsüléssel beszélt a szociális területen dolgozók elhivatott munkájáról és arról, hogy a Fejér Megyei Önkormányzat, ahogy fenntartó önkormányzat korában úgy ezután is nagy figyelmet fordít a megyében élő, gondoskodásra szoruló emberekre. Mint a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszönetet mondott Szenténé Kaszás Évának a szakmai munkáért, a sokszínű, az ellátottak életminősége javítása érdekében szervezett programokért és példamutató vezetői tevékenységéért.
Szenténé Kaszás Éva 1984 óta dolgozik a Fejér Megyei Integrált Szociális Intézményben, illetve annak jogelőd intézményében. Kezdetben gazdaságvezetői munkakörben, majd 2007. július 1-től telephelyvezető-igazgatóhelyettesi munkakörben tevékenykedik.
Tanulmányait a Velinszky László Gimnázium, és Szakközépiskolában kezdte Pusztaszabolcson. Képesített könyvelő, és vállalati tervezőként érettségizett. 1988-ban mérlegképes könyvelői vizsgát tett. 2004-ben általános szociális munkás diplomát szerzett a Pécsi Tudomány Egyetemen. Gazdasági vezetői munkássága 23 évig tartott. Ez alatt az idő alatt munkájára az igényesség, a precizitás, és a magas szintű pénzügyi, és számviteli tevékenység jellemezte. Jó gazdaként tartotta kézben az Otthon pénzügyeit, és felügyelte az infrastruktúra fejlesztését.2007. július 1-től az Intézmények integrációját követően telephelyvezető-igazgatóhelyettesi munkakört lát el.
Munkáját jellemzi a racionális gondolkodás, a szakmai elhivatottság, és a nyitottság. Munkatársai felé jellemző a következetesség, a megértő attitűd, és a szakmai fejlődés lehetősége. Szakmai tevékenysége meghatározó, naprakész a vonatkozó jogszabályi előírások értelmezésével, és azok alkalmazásával. Ebben a telephelyvezető kollégáknak is segítséget nyújt.
Munkája mellett sokszor erején felül is ügyel arra, hogy a lakókat körülvevő környezet minél igényesebb, tisztább, barátságosabb, és praktikusabb legyen. Munkatársaival együtt a gyakorlati kivitelezésből is kiveszi a részét. Gondot fordít az ellátottak kapcsolattartásaira, ezt elősegíti, és ápolja is, az évente megrendezett lakó-hozzátartozó nyílt nappal. Ilyenkor a telephely dolgozói, lakói és hozzátartozóik egy egész napot együtt tölthetnek, különböző színes programok keretében. A telephely által létrehozott alapítványban is kulcsfontosságú szerepet tölt be. Az ellátottak életminőségének magasabb szintre emelése a célja.
Szenténé Kaszás Éva 2018. júliusában megkezdő nyugdíjas éveit megelőzően 34 évet töltött Alapon a Szociális Intézményben, ahol meghatározó, szakmai tevékenységével nagycsaládként, szinte elválaszthatatlanok működnek együtt a lakók és dolgozók.
Forrás/fotó: Fejér Megyei ÖnkormányzatVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Alap, elismerések, Fejér megye
Close