full screen background image
Search
2020. szeptember 20. vasárnap -
  • :
  • :

Elkészült a perbáli óvoda

Elkészült a perbáli óvoda

2019.04.29. Közel 85 millió forint támogatással újult meg a Pest megyei Perbál óvodája.

Több mint 7 milliárd forintot nyert el 40 Pest megyei önkormányzat óvodák építésére és felújítására a Pest megyei kompenzációs alapból 2018 áprilisában.

A pályázat célja a Pest megye területén található, férőhelyhiánnyal küzdő vagy elavult, esetleg leromlott műszaki állapotban lévő önkormányzati tulajdonú óvodák fejlesztése, megújítása és a szolgáltatások minőségének javítása volt. A támogatásnak köszönhetően 742 új óvodai férőhely létesül 1697 négyzetméteren és 4041 férőhely újul meg, összesen közel 4800 óvodai férőhelyet érint a fejlesztés. Ezen felül 26 óvodai tornaterem/tornaszoba építése vagy felújítása és 34 óvodai udvar fejlesztése is megvalósul a támogatás segítségével.

A pályázat egyik nyertese Perbál Község Önkormányzata volt, amely a Mézeskalács Óvoda fejlesztése és eszközbeszerzése projektjével 84,9 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Két foglalkoztató helyiséget (17m2 és 22m2) vizesblokkal, valamint egy tároló helyiséget (18m2) alakÍtottak ki a leromlott állapotú tárolók helyén. A korábban pályázati pénzből felújított régi épületszárny tetőszerkezetét (200m2) kicserélték, emellett 13 millió forint összegű eszközbeszerezésre is sor kerül.

Az átadást az intézmény fennállásának 70. évfordulóján tartották.

Forrás: Pest Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in óvoda, Perbál
Close