full screen background image
Search
2020. május 31. vasárnap -
  • :
  • :

Elkészült a Baranya-csatornára tervezett záportározó

Elkészült a Baranya-csatornára tervezett záportározó

2019.07.11. Elkészült a Baranya-csatornára tervezett 53,5 hektáros, 1 millió 280 ezer köbméter kapacitású záportározó, a Barátúri-tó, amelynek elsődleges feladata a tavaszi árvízveszély csökkentése – közölte a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházás a Széchenyi 2020 környezeti és energiahatékonysági operatív programban vissza nem térítendő európai uniós forrásból valósult meg, közel 2 milliárd forintért.

A záportározó Barátúr, Magyarszék és Magyarhertelend határában épült fel, a Baranya-csatorna felső szakaszáról, valamint a Kaszárnya-patakon érkező árvizek visszatartásában lesz fontos szerepe. Az árvízi károktól mintegy négyezer lakost fog hatékonyan megvédeni.

Felidézték, hogy az Országos Vízügyi Főigazgatóság és a Dél-dunántúli Vízügyi Igazgatóság konzorciumi formában 2016 februárjában kezdte meg a tározó megépítését célzó projekt előkészítését. A beruházás megvalósítása 2017. őszén indult el, az építési munkák több mint másfél évig tartottak.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baranya megye
Close