full screen background image
Search
2017. augusztus 20. vasárnap -
  • :
  • :

Elkerülő út és üzemcsarnok építésével fejlesztik a bólyi ipari parkot

Elkerülő út és üzemcsarnok építésével fejlesztik a bólyi ipari parkot

2017.08.09. Elkerülő út és üzemcsarnok építésével 800 millió forintból fejlesztik a bólyi önkormányzat tulajdonában lévő ipari parkot – közölte szerdán a Baranya Megyei Önkormányzat (BMÖ) az MTI-vel.

A Terület- és településfejlesztési operatív programból (Top) finanszírozott beruházás során 1825 méter hosszúságú elkerülő út épül, amely közvetlenül köti majd össze az ipari parkot az M60-as autópályával. Ezzel jelentősen csökkenthető a városközponton áthaladó forgalom miatti levegőszennyezés és zajterhelés – írták. Az elkerülő út kivitelezése már megkezdődött, a megvalósításra 12 hónap áll rendelkezésre.

Ugyancsak a projekt keretében 2500 négyzetméter alapterületű, később akár bővíthető, univerzális üzemcsarnok épül, a szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt. A csarnok terveinek elkészítése jelenleg zajlik, a kivitelezés várhatóan 2018 elején indulhat.

A majdnem 60 hektár nagyságú bólyi ipari parkban mintegy 30 vállalkozás működik, csaknem ezer embernek biztosítva munkahelyet – áll a BMÖ közleményében.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baranya megye, Bóly, ipar, önkormányzat, pályázat
Close