full screen background image
Search
2020. október 21. szerda -
  • :
  • :

Elindult a “BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázat második felhívási szakasza

Elindult a “BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázat második felhívási szakasza

2018.08.16. Augusztus 15-től még százmillió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban. A megújult „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!”ösztöndíjprogram keretén belül havonta akár 50 000 forint támogatásban is részesülhetnek a jogosultak. Az ösztöndíjprogram első szakaszában felmerült javaslatok alapján a megyei közgyűlés több ponton módosította, számos kedvezménnyel, elérhetőbbé tette többek számára a most megjelent új felhívást. A pályázat a felmerült igényekhez jobban igazodik és ezáltal még szélesebb kör fog tudni élni a megyei ösztöndíj adta lehetőséggel.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak. A megyei ösztöndíjprogram a munka-erőpiaci elvárások kielégítése mellett, kiemelten fontos szempontként kezeli, hogy a megyei fiatalok helyben boldogulását segítse.

A munkaadói javaslatok és az Ösztöndíj-Véleményező Testületek javaslatai és a közgyűlés döntése alapján bővült a preferált szakmák listája, kevesebb lett az adminisztrációs teher, továbbá már az esti és levelező tagozaton tanulók is pályázhatnak korhatár nélkül. A most megjelent felhívásra sikeresen pályázók félévente akár 250 000 forint ösztöndíjban részesülhetnek, amely megkönnyíti a sikeres szakmatanulást, majd az elhelyezkedést a munka világában.

Megyénkben összesen 27 településén van lehetőség, a megyei ösztöndíjprogram támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Az állandó lakcím mellett alapkövetelmény, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmát tanulják a diákok és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Ösztöndíjprogramjának második szakaszának beadási határideje: 2018. október 1.

Az előző felhívás eredményeként már közel tízmillió forint gazdára talált. Azok a diákok, akik az előző felhívásban már sikeresen pályáztak, a most megjelent ösztöndíjra is benyújthatják igényüket. A közel félszáz ösztöndíjasnak már sikerült a nagy lépés, a támogatással közelebb kerültek céljaikhoz, hogy megvalósítsák álmaikat és gyökereket tudjanak ereszteni Bács-Kiskunban.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank, Apostag, Dunaegyháza, Kunadacs, Kunszentmiklós, Kunpeszér, Szalkszentmárton, Tass, Drágszél, Dunapataj, Dunavecse, Harta, Homokmégy, Miske, Solt.

Bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Trungelné Szabó Márta ösztöndíjreferens
E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
Telefon: 36-30-511-4703

Józan Ágota ösztöndíjreferens
E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
Telefon: 06-30-512-2584

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, fiatalok, önkormányzat, ösztöndíj
Close