full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Elfogadták Somogy megye klímastratégiáját

Elfogadták Somogy megye klímastratégiáját

2018.03.28. Soron kívüli ülésen fogadta el az ország első megyei Klímastratégiáját nemrég a Somogy Megyei Közgyűlés.

A kaposvári Vármegyeházán tartott ülésen többek között módosították a megyei önkormányzat közbeszerzési szabályzatát és jóváhagyták a közbeszerzési tervet. Változott Somogy megye Integrált Területi Programja is, illetve zárt ülésen beszámoltak a Somogy megyei TOP Projekt Bizottság által hozott döntésekről.

A Klímastratégia kidolgozásában a Somogy Megyei Önkormányzat együttműködött dr. Varga Györggyel, az MTA Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Földrajztudományi Intézet munkatársával, aki a képviselőkkel is ismertette a kidolgozott anyagot.

A megye földrajzi, természeti és gazdasági helyzetének elemzése során határozták meg azokat a pontokat, melyek a klímaváltozás hatásait csökkenteni hivatottak. Célként fogalmazódott meg többek között az aszály elleni védekezés és vízvisszatartás feltételeinek javítása, a hőhullámokkal szembeni felkészültség fokozása és hatásainak enyhítése, az épített környezet sérülékenységének csökkentése, a talajvédelmi helyzet javítása, a megye egyedi természeti értékeinek megőrzése, sérülékenység vizsgálata, védelmi terv kidolgozása, az agrárgazdaság, borászat, vad- és halállomány védelme valamint az épített környezet és műemlékek megóvása.

Mindez azonban csak akkor lehet sikeres, ha megfelelő szemléletformálás is párosul mellé. A stratégiával egyetértettek a képviselők is, akik egyhangúlag szavazták meg az országban elsőként a megyei klímastratégiát.

Forrás: Somogy Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Kaposvár, klímastratégia, klímaváltozás
Close