full screen background image
Search
2021. január 22. péntek -
  • :
  • :

Elfogadták a rendőrfőkapitány beszámolóját

Elfogadták a rendőrfőkapitány beszámolóját

2020.09.17. A megyegyűlés mai ülésén meghallgatta és elfogadta a megyei rendőrfőkapitány beszámolóját Zala megye közbiztonságának helyzetéről és a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről, feladatokról, majd jogszabályban rögzített jogkörével élve véleményezte az új megyei rendőrfőkapitány kinevezésére irányuló javaslatot.

Ennek keretében egyetértett dr. Vereckei Csaba Iván rendőr dandártábornok Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjévé történő kinevezésével, miután Dr. Sipos Gyula rendőrfőkapitány 2020. november 30-ával nyugdíjba vonul.

A továbbiakban a testület meghallgatta és elfogadta a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének a szervezet 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolóját.

Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgató-helyettese személyében a közgyűlés új tagot választott a Zala Megyei Értéktár Bizottságba Kaján Imre múzeumigazgató nyugdíjba vonulása következtében.

A pénzügyi kihatású döntések között módosította 2020. évi költségvetését, majd jóváhagyta a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) központi maradványforrása terhére a Kerkateskánd és Tornyiszentmiklós között tervezett kerékpárút megépítésére irányuló, az érintett települési önkormányzatokkal konzorciumban megvalósítani kívánt fejlesztéstámogatási kérelmének benyújtását a TOP-1.2.1. felhívás keretében.

Végezetül jóváhagyta a Zala Megyei Önkormányzat projektpartneri részvételével az Európa a Polgárokért Program felhívására benyújtott „EU in youR pOCKet” című pályázatot, amelynek célja az Európai Unió jövőjéről, aktuális és releváns kérdéseiről az állampolgároknak szóló széles körű tájékoztatás.

Forrás: Zala Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in értéktár, katasztrófavédelem, közgyűlés, önkormányzat, rendőrség
Close