full screen background image
Search
2020. június 3. szerda -
  • :
  • :

Elfogadták a költségvetést és a hosszú távú stratégiát a MÖOSZ szolnoki közgyűlésén

Elfogadták a költségvetést és a hosszú távú stratégiát a MÖOSZ szolnoki közgyűlésén

2018.02.26. Szolnokon tartotta közgyűlését a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ).

A közgyűlésen a MÖOSZ költségvetése, valamint a hosszú távú stratégia elfogadása mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) eddigi tapasztalatait összegezték a képviselők. Arról is tárgyaltak, hogy Magyarország megyéi hosszú távon milyen feladatokat és szerepeket vállaljanak.

Fehérvári Tamás, a MÖOSZ elnöke ezzel kapcsolatban elmondta, szeretnék megtalálni azokat a lehetőségeket, melyek a megyei önkormányzatoknak hosszú távon biztosítják a feladatellátáshoz és a működéshez szükséges feltételeket.

A MÖOSZ emellett egy stratégiai program elkészítésén is dolgozik. Ennek célja, hogy a megyei önkormányzatok a saját szerepüket erősítve egyfajta összekötő kapocsként segítsék a megyei, valamint a települési önkormányzatok közötti munkát.

Kovács Sándor, a MÖOSZ társelnöke tudatta, olyan középszintet szeretnének betölteni, mely biztosítja az átjárást és a munkamegosztást a kormányzat, illetve a települési önkormányzatok között.

Ezen túlmenően a képviselő-testület a „JOINTISZA” program előkészítéséről is tárgyalt. A program elsősorban a Tiszát, annak három mellékfolyóját, illetve ezek vízgyűjtő területeit érinti. A tervezet elsősorban vízgazdálkodási és környezetvédelmi terveket tartalmaz a felszín alatti és -feletti vizek megóvása érdekében.

A közgyűlésről a Szolnok TV által készített összeállítást az alábbi videóban találja 4 perc 20 másodperctől kezdődően.

Forrás: szolnoktv.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fehérvári Tamás, Jász-Nagykun-Szolnok megye, környezetvédelem, Kovács Sándor, közgyűlés, MÖOSZ, önkormányzat, Tisza
Close