full screen background image
Search
2019. május 26. vasárnap -
  • :
  • :

Elfogadták a katasztrófavédelem beszámolóját Fejér megyében

Elfogadták a katasztrófavédelem beszámolóját Fejér megyében

2018.04.27. A Fejér Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésén a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. évi tevékenységéről szóló tájékoztató, a területfejlesztési tevékenységhez kapcsolódó egyéb beszámolók és határozati javaslatok elfogadása mellet soron kívüli bírósági ülnökök megválasztására is sor került a Megyeháza Dísztermében.

A közgyűlés ülésén elsőként tárgyalta a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2017. évi tevékenységéről szóló napirendi pontot. A napirend elfogadása előtt Magosi Lajos ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója szóbeli kiegészítésében foglalta össze a megyei igazgatóság állományának sok területet érintő, a megye lakosságának szubjektív biztonságérzetét növelő 2017. évi munkájának eredményeit.

A közgyűlés elnöke, Dr. Molnár Krisztián valamint a frakciók vezetői pártállástól függetlenül elégedettségüket kifejezve köszönték meg ezt a munkát a megye településeinek lakói nevében is.

A közgyűlés elfogadta a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács 2017. évi munkájáról szóló beszámolót. A napirendek sorában egy pszichológus és egy család-, gyermek és ifjúságvédelmi szolgáltatás, gyámügyi igazgatás keretében dolgozó – fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban eljárni jogosult ülnök megválasztásáról döntött. Javaslatot fogadott el a közgyűlés a Fejér Megye Integrált Területi Programja módosításához szükséges, és az Albensis Fejér Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft. működésével kapcsolatos döntések meghozatalára is.

A közgyűlés döntése értelmében Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatával a „Megyenap Megyekorzó” rendezvényre vonatkozó együttműködési megállapodás megkötésére továbbá a Fejér Megyei Kormányhivatal, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal között létrejött megállapodás módosítására tett javaslat és a szupergyors internet program keretében vezetékes infrastruktúra fejlesztés alakulásáról 2018-ban Fejér megyében című tájékoztató is elfogadásra került.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, ITP, katasztrófavédelem, közgyűlés, Molnár Krisztián, önkormányzat
Close