full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Fejér Megyei Közgyűlés

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Fejér Megyei Közgyűlés

2018.06.25. A Fejér Megyei Közgyűlés június 21-én tartott soros ülésén jelentette be Árgyelán János, a JOBBIK frakcióvezetője: lemond minden párttisztségéről – országos választmányi alelnök, regionális igazgató, megyei elnök, választókerületi elnök – és kilép a Jobbikból a frakció többi tagjával együtt. A Megyeháza Dísztermében ülésező testület első napirendként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. évi munkájáról szóló beszámolót tárgyalta.

 Az ülésen a megyét érintő több fontos témában fogadtak el beszámolókat és a megyei önkormányzat feladatához kapcsolódó javaslatokat a közgyűlés tagjai. A Megyeháza Dísztermében ülésező testület elsőként a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. évi munkájáról szóló beszámolót vitatta meg.
Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőr-főkapitány kiemelte, hogy 2017-ben nem keletkezett közbiztonsági deficit. Elmondta, hogy a regisztrált bűncselekmények száma 2 százalékkal csökkent a megyében. A kiemelt bűncselekményeknél egy eset maradt felderítetlenül. A rendőrfőkapitány kiemelte, hogy munkájukat nagymértékben segítik a polgárőrök is.
Továbbra is fő célnak nevezte a lakosság biztonság érzetének növelését, a megye rendőreivel szembeni bizalom erősítését, a „segítő, támogató rendőr kép” erősítésért a lakosság körében. Beszámolójában kitért a megyei rendezvények: sportesemények, fesztiválok rendőri biztosítására is, mely feladatot kiemelkedően, hazai és külföldi szakmai dicsérettel láttak el.

Dr. Varga Péter köszönetet mondott a közgyűlés elnökének és tagjainak a közelmúltban felavatott „Közúti balesetben elhunytak” emlékére 2018-ban létrehozott emlékhely támogatásáért. Mint mondta: Kocsis Balázs szobrászművész kettétört életeket jelképező alkotása a 62-es úton állít emléket Fejér megyében az 1963 óta közúti balesetben elhunyt áldozatoknak.

A beszámoló kiegészítéseként Dr. Töreki Sándor, bűnügyi országos rendőr főkapitány-helyettes elismerően beszélt a Fejér megyei rendőr-főkapitányság és a kapitányságok munkájáról. Kiemelte, hogy a szakmai mutatók szépen alakultak és Fejér megye lakosságának megelégedettsége a rendőrök munkájával kielégítő, amely mint mondta nagyon fontos.
A Közgyűlésen a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és a frakciók vezetői felszólalásaikban egyhangúlag kifejezték megelégedettségüket és köszönetüket Fejér megye lakossága közbiztonsága érdekében végzett kiemelkedő munkájukért a megyei kapitányságok vezetőinek és rendőreinek.
A közgyűlés a továbbiakban döntött a Fejér Megyei Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 10/2017. önkormányzati rendelet módosításáról valamint a Fejér Megyei Közgyűlés 2018. I. féléves üléstervének javaslatáról. Elfogadták a közgyűlés tagjai a Fejér Megyei Értékát Bizottság 2018 évi első féléves munkájának beszámolóját, a megyei önkormányzatok rendkívüli támogatására benyújtandó pályázatot és a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája felülvizsgálatának előzetes véleményezésére tett javaslatot is.
Forrás/fotó: Fejér Megyei ÖnkormányzatVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Töreki Sándor, Dr. Varga Péter, Fejér megye, közgyűlés, önkormányzat
Close