full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Együttműködéssel növelik a foglalkoztatottságot Hajdú-Biharban

Együttműködéssel növelik a foglalkoztatottságot Hajdú-Biharban

2017.10.18. A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatallal, a Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzati Hivatallal partnerségben a Széchenyi 2020 program nyújtotta 1,235 milliárd forint forrás felhasználásával kívánja növelni a megye foglalkoztatási szintjét és elősegíteni a megye gazdaságának fejlődését.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a TOP-5.1.1. pályázati felhívás keretében foglalkoztatási együttműködést (megyei paktumot) hozott létre a megyei munkaerőpiac érdekképviseleteinek és szereplőinek bevonásával. A megyei paktum közösen kidolgozott foglalkoztatási stratégia mentén a valós munkaerő-piaci keresleten és kínálaton alapuló képzési és foglalkoztatási programokat valósít meg.

A munkaerő-piaci program célja a keresletnek megfelelő munkaerő biztosítása, az adott térségben munkát vállalni szándékozó, álláskereső hátrányos helyzetű személyek és inaktívak foglalkoztathatóságának javítása, munkaerő-piaci elhelyezkedésének támogatása.

A program keretében 800 főt kívánnak bevonni a munkaerő-piaci programokba.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in együttműködés, foglalkoztatás, Hajdú-Bihar megye, kormányhivatal, önkormányzat
Close