full screen background image
Search
2020. november 25. szerda -
  • :
  • :

„Együtt a munkavállalásért Tolna megyében”

„Együtt a munkavállalásért Tolna megyében”

2018.02.07. A GINOP 5.1.5-16- 2017-00014 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Tolna megyében” című projekt keretében széleskörű munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget a munkaerőpiacról tartósan távol lévő álláskereső, illetve inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Tolna Megyei Kormányhivatallal való együttműködésben valósul meg.

A nagyságrendileg 180 millió forintból megvalósuló fejlesztés keretében az Újra Dolgozni Tolnában Egyesület, Karrier Szakmai Diáksegítő Egyesület, KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és Tolna Megye Ifjúságáért Alapítvány négyfős konzorciuma a hozzá irányított álláskereső személyek és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe közel 2500 fő bevonását tervezik 2020. augusztus 30-ig.

Az érintetek a megye minden járásában hozzáférhetnek a szolgáltatásokhoz, annak érdekében, hogy a munkaerőpiaci visszatérésüket minél hatékonyabban segíthessék elő a szolgáltató szervezetek. Minden programrésztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerő-piaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás; pszichológiai tanácsadás; szociális információ nyújtás; személyre szóló állásfeltárás és elhelyezés; személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás; munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás; munkaerő-piaci mentori szolgáltatás; pályaválasztási- és pályamódosítási tanácsadás; pályaorientációs csoportos foglalkozás; egyéni álláskeresési tanácsadás; vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás.

A GINOP 5.1.5-16 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása elnevezésű program célja a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a kormány célul tűzte ki a partnerségi megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől – Weiszné Szabó Magdolna, dolgozz@udte.hu e-mail címen, vagy a 20/294-2650 telefonszámon – kérhető.

* A kép illusztráció

Forrás: Újra Dolgozni Tolnában Egyesület
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in foglalkoztatás, GINOP, kormányhivatal, Tolna megye
Close