full screen background image
Search
2019. február 22. péntek -
  • :
  • :

Egymilliárd forintot fordítanak a közterületek felújítására Lentiben

Egymilliárd forintot fordítanak a közterületek felújítására Lentiben

2018.07.12. Csaknem egymilliárd forint támogatást nyert el Lenti önkormányzata a közterületek felújítására, sportpályák építésére és a zöldfelületek megújítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – közölte a zalai város polgármestere csütörtökön az MTI-vel.

Horváth László (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a Zöld város kialakítása elnevezésű program keretében Lenti belvárosában és déli városrészében új pihenő-szabadidős övezetet hoznak létre, bővítik a kereskedelmi és a szolgáltatási kínálatot, valamint fejlesztik az üdülőövezet és a belváros közti közlekedést.

A városban felújítják a parkolókat, az egykori temető helyén közparkot alakítanak ki. Új játszóteret és kiszolgáló létesítménnyel bővített sportpályákat építenek. Felújítják a belvárost és a déli városrészt összekötő utakat, továbbá a fürdő melletti sétányt. A projekt a termálvízcsatorna és környéke rendezését, valamint a zöld területek megújítását is tartalmazza.

A polgármester kiemelte: a fejlesztés eredményeként a déli városrészben megújulnak a közterületek és a zöldfelületek, javul a városrészek közötti közlekedés. Fenntartható és jól használható zöldfelületek alakulnak ki, amelyek megteremtik a sport és az aktív kikapcsolódás lehetőségét, javítják a kerékpáros közlekedés feltételeit. A beruházás elősegíti a város gazdasági fejlődését is – mondta összegzésként Horváth László.

A tervezési szakasz már lezárult. A kivitelezési munkák az ütemezés szerint várhatóan még idén elkezdődnek és 2020 júniusában fejeződnek be.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Horváth László, Lenti, önkormányzat, TOP, Zala megye
Close