full screen background image
Search
2018. december 11. kedd -
  • :
  • :

Egy tagot és két póttagot választottak a Békés Megyei Területi Választási Bizottságba

Egy tagot és két póttagot választottak a Békés Megyei Területi Választási Bizottságba

2017.11.28. A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2017. november 09-én tartott ülésén – zárt ülés keretében – egy tagot és két póttagot választott a Békés Megyei Területi Választási Bizottságba.

A választási bizottságok a választópolgárok független, kizárólag a törvénynek alárendelt szervei, amelyeknek elsődleges feladata a választási eredmény megállapítása, a választások tisztaságának, törvényességének biztosítása, a pártatlanság érvényesítése és szükség esetén a választás törvényes rendjének helyreállítása.

A területi választási bizottság három tagból és két póttagból áll. Személyüket – a területi választási iroda vezetőjének indítványára – a megyei közgyűlés választja meg.

A megválasztott tag – dr. Magyari János – és a két póttag – Wertheim Albert és Kocziha Attila – a választási eljárásról szóló törvénynek megfelelően, a megválasztást követő öt napon belül esküt tettek Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke előtt.

A dr. Kovács Eszter, Haklik Józsefné és dr. Magyari János alkotta választási bizottság 2017. november 20-án ülésezett, amikor is megválasztotta elnökét dr. Magyari János személyében.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat. Fotó: Zentai Péter
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, közgyűlés
Close