full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Egészségfejlesztési iroda és lelki egészségközpont nyílt Hevesen

Egészségfejlesztési iroda és lelki egészségközpont nyílt Hevesen

2020.02.06. Egészségfejlesztési iroda és lelki egészségközpont nyílt Hevesen, a létesítmény célja a járás 17 településén élők egészségi állapotának javítása – közölte a projektgazda Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, több mint 80 millió forintból megvalósult beruházás hozzájárul az ország átfogó népegészségügyi hálózatának kialakításához, és ezen keresztül a lakosság egészségtudatosságának növeléséhez, a krónikus és nem fertőző betegségek megelőzéséhez.

Az iroda hétköznapokon 8-16 óráig fogadja a lakosokat. Szakemberei civil szervezetekkel együttműködve segítik az egészséges életmódra nevelést, a betegségek korai felismerését szolgáló szűréseket és a rehabilitálást. Programjaikra a háziorvosok és a szakrendelők irányítanak betegeket, elsősorban cukorbetegeket, keringési, daganatos, mozgásszervi, mentális betegségben szenvedőket, túlsúllyal élőket.

A járásban élő gyermekek, fiatalok egészséges életmódra nevelésében is részt vesznek, a fiatal felnőtteknek a családtervezésben, az időseknek életminőségük javításában segítenek az egészségügyi és szociális területen dolgozók, civil szervezetek munkatársai, önkéntesek.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in EFOP, egészség, egészségügy, Heves
Close