full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

Egészséges Bács-Kiskunért

Egészséges Bács-Kiskunért

2020.09.04. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat a 2020 / 2021-es évben járásonként 1, azaz mindösszesen 11 helyszínen 11 alkalommal sportversenyek rendezését valósítja meg olyan sportágakban, amelyek nagy hagyománnyal rendelkeznek Bács-Kiskun megyében. Ezek a sportágak az alábbiak: futás (terepfutás), kerékpározás, zarándoklat (teljesítménytúra), nordic-walking, lovaglás. A sportversenyek tematikáját ötpróba jelleggel tervezi megvalósítani, amelynek célja, hogy a lakosok ne csak a saját környezetükben megrendezett sporteseményeken vegyenek részt, hanem a szomszédos járások eseményein is.

Az egészség megőrzés céljából a legfontosabb helyen áll a napi megfelelő testmozgás biztosítása. Célunk elsősorban olyan közösségi események mellé állni, vagy létrehozni újakat ahol, a futás, a kerékpározás, a zarándoklat, a nordic-walking és a lovaglás közösségteremtő élményét is átélhetik a résztvevők. A sportprogramok mellett a megyei értékek megismertetését és értékőrzését is becsatoljuk számos eszközzel.

A tervezett helyszíneink 2020-ban:

2020. szeptember 12.                        Bácsalmás           Jótékonysági kerékpártúra a felsőszentiváni malomhoz

2020. szeptember 18.                        Kiskunhalas         Európai Mobilitás hét

2020. szeptember 19-20.                   Kaskantyú            XXI. Kalocsai Kupa

2020. szeptember 26.                        Kiskőrös                8. Trizoli Jótifuti jótékonysági futás/bringázás

2020. szeptember 27.                        Baja                       Mogyi Kikelet félmaraton

2020. október       10.                        Szabadszállás       VII. Strázsa Honvéd Teljesítménytúra

Az Egészséges Bács-Kiskunért programsorozaton belül lehetőség nyílik a pontgyűjtésre is. A pontgyűjtő kártyákat az eseményhelyszíneken lehet igényelni. Aki legalább három mozgásformában próbára teszi magát és regisztrál –  a www.bacskiskun.hu honlapon, vagy a sportesemények helyszínén,-  az részt vehet a nyereménysorsoláson. A fődíj, egy 200.000 Forint értékű kerékpár, továbbá kisorsolásra kerül három darab 50.000 Ft értékű nyereménycsomag is.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat




Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye
Close