full screen background image
Search
2020. szeptember 23. szerda -
  • :
  • :

Dunai mesék – blogot indít a Pest Megyei Önkormányzat

Dunai mesék – blogot indít a Pest Megyei Önkormányzat

2019.05.28. Elindul egy blog, elkezdődik egy utazás – miről szól a Dunai mesék blog?

A Duna menti települések értékeinek felmérésére, az együttműködési lehetőségek erősítésére 2017-ben több ország részvételével zajló projekt kezdődött Danube Urban Brand (DANUrB) névvel. A magyarországi programot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara Urbanisztikai Tanszéke dolgozta ki és vezeti, részt vesz benne Pest Megye Önkormányzata is.

Blogunkban a megye területén található két térségnek, a Dunakanyarnak és a Csepel-sziget déli részének (Szigetzug) a programban részt vevő településeivel foglalkozunk. Mivel a projekt lényeges eleme a települések és a Duna kapcsolata, az egyes városokat, falvakat vízitúrázva kerestük fel, többek között arra helyezve a hangsúlyt, miként lehet a ma még kihasználatlan, alulhasznosított építészeti és kulturális emlékeket, infrastruktúrát „Duna menti kontextusban” aktívvá tenni. Ezekről a csónaktúrákról, élményekről, tapasztalatokról – pozitívakról és negatívokról egyaránt – szól a Dunai mesék.

A programban érintett települések, területek a Dunakanyarban: Dunabogdány, Ipolydamásd, kisoroszi szigetcsúcs, Nagymaros, Szob, Verőce, Visegrád, Zebegény. A Szigetzugban: a Ráckevei-Duna szigetei, Lórév, Ráckeve, Szigetbecse, Szigetszentmárton, Szigetújfalu.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg (ERDF, IPA, ENI).

Forrás: Pest megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in blog, internet, önkormányzat
Close