full screen background image
Search
2020. október 30. péntek -
  • :
  • :

Dr. Neukum Flórián a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara új elnöke

Dr. Neukum Flórián a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara új elnöke

2020.07.14. Időközi választási közgyűlést tartott a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara. A tagok szavaztak a testület új vezetéséről, a kamara elnökének Dr. Neukum Flórián ügyvédet, elnökhelyettesének Dr. Bödő Adrienn ügyvédet választották.

A Fejér Megyei Ügyvédi Kamara tájékoztatása szerint a július 10-i választási eseményen a testület tagjai nagyon magas számban jelentek meg, ez volt az elmúlt évtizedek legnagyobb ilyen közgyűlése.

A Kamara elnökének kétharmados többséggel dr. Neukum Flórián ügyvédet választották, aki február 1-je óta elnöki jogkörben eljáró elnökhelyettesként vezette a testületet. Mint kiemelte, mindazt, ami eddig jól működött, meg kell tartani, és ki kell egészíteni olyan új elemekkel, amelyek a köztestület céljainak és érdekeinek leginkább megfelelnek. A kamara tagjai számára hatékony érdekképviseletet kell biztosítani, részükre optimális működési feltételekért kell küzdeni. Be kell kapcsolódni a jogalkotás folyamatába, véleményezni mindazon jogszabálytervezeteket, amelyek kihatnak a működésre. Különös hangsúlyt kell helyezni az oktatásra és a továbbképzésre. Az ügyvédség munkáját folyamatos változások szövik át. Hatalmas a joganyagok változásának sebessége, azok avulása.

Dr. Neukum Flórián hangsúlyozta továbbá: „A társadalomban elfoglalt helyünket, szerepünket csak akkor tudjuk megőrizni és növelni, ha a kor kihívásai előtt nem torpanunk meg. A nem túl távoli jövőben kerül sor az elektronikus ingatlannyilvántartás szabályozására, amely együtt jár az addigi szerepek, rutinok és módszerek teljes megváltozásával. A Mária Terézia idején megvalósult telekkönyvi rendtartás megmaradó elvei az elektronizálással úgy kapcsolódnak egybe, hogy egy elavult szisztéma helyett árkokat átugorva kell megtalálni a saját helyünket, munkamódszereinket. Ez a közeli jövő egyik legnagyobb kihívása, hiszen az ingatlanügyletek döntő hányadát jelentik a munkánknak.”

A múlt pénteki időközi választási közgyűlésen szavaztak a Fejér Megyei Ügyvédi Kamara elnökhelyetteséről is, a posztot dr. Bödő Adrienn ügyvéd tölti be.

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.