full screen background image
Search
2020. július 11. szombat -
  • :
  • :

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének felhívása a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökének felhívása a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

2020.04.07. A kormány által a koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet huszonegyedik napján elsőként ezúton is szeretnék köszönet mondani az egészségügy, a szociális ágazat és a rendvédelem területén dolgozóknak az eddigi kitartó munkájukért és helytállásukért. Köszönöm megyénk lakóinak együttműködését az óvintézkedések betartásában. Külön köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik önkéntes munkával vagy adományozással nyújtanak segítséget embertársainknak a járvány idején.

Ahogy az országos tisztifőorvos asszony napi tájékoztatóiból is értesültünk róla, hazánkban jelenleg “a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés.” Az Operatív Törzs tájékoztatóin pedig több ízben elhangzott, hogy a járvány minden megyében, így sajnos már Fejér megyében is jelen van.

A szakmai szervezetek tájékoztatása szerint a koronavírus-járvány neheze csak most jön, amikor a csoportos megbetegedések szakaszát felválthatják a tömeges megbetegedések. A szakemberek és a Kormány mindent elkövet a járvány kezeléséért és a magyar emberek egészségéért, biztonságáért, de ezek az intézkedések csak akkor vezetnek eredményre, ha betartjuk az otthonmaradásra felhívó tájékoztatókat. Ezért még határozottabban arra kérek minden Fejér megyében élőt, különösen a veszélyeztetett, idős korú embertársainkat, hogy fokozottan tartsák be a rendkívüli helyzetben megalkotott jogszabályokat és az otthonukat csak rendkívül indokolt esetben hagyják el, szükség esetén kérjék a települési önkormányzatok segítségét.

Mindannyian fogjunk össze, és vigyázzunk egymásra!

Forrás: Fejér Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Fejér megye, koronavírus
Close