full screen background image
Search
2018. szeptember 25. kedd -
  • :
  • :

Dr. Jakab István Emlékgyűrűt vehetett át Zám Ferenc

Dr. Jakab István Emlékgyűrűt vehetett át Zám Ferenc

2016.12.22. A Heves Megyei Közgyűlés december 16-i ülését megelőzően Zám Ferenc, Mátraderecske volt polgármestere dr. Jakab István Emlékgyűrűt vehetett át Szabó Róberttől, a Heves Megyei Közgyűlés elnökétől, valamint Tóth Csabától, a Heves Megyei Közgyűlés alelnökétől.

A gyűrű adományozásának célja, hogy emléket állítson dr. Jakab Istvánnak, az országosan elismert közigazgatási szakembernek, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett Heves megye hazai és nemzetközi megismertetésében, fejlődésében. A gyűrű adományozásának fő szempontja az, hogy a díjazott mennyit tett Heves megyéért, az itt élő emberekért.

A méltatásban egyebek mellett szó esett arról is, hogy Zám Ferenc 20 évet felölelő hivatali tevékenysége során számos fejlesztés valósult meg Mátraderecskén. Munkájának köszönhetően kiemelkedően javultak a településen élők életkörülményei; nevéhez fűződik a települési gázhálózat, a telefonhálózat, a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítése, a Mátraballával közös szeméttelep kialakítása, valamint számos út és járda felújítása. Nevéhez köthető a település természetes kincsének 1999. évi gyógygázzá minősítése, az azt megelőző hosszas kutató tevékenység, illetve – 2002 és 2004 között – a Mofetta Széndioxid Gyógygázfürdő megépítése. A díjátadó ünnepségen részt vett Ferencz Béla szenátor is, aki Mátraderecske testvértelepülése, Gyergyószárhegy nevében köszöntötte Zám Ferencet.

Az ünnepséget követő ülésen a közgyűlés megalapította a Heves Megyei Klímabarát díjat, majd a képviselők elfogadták a Heves Megyei Önkormányzat 2017. évi átmeneti gazdálkodásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotására irányuló, valamint a Europe Direct Tájékoztató Központ 2016. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Ezt követően a grémium beszámolót hallhatott a Heves Megyei Értéktár Bizottság tevékenységéről is, majd a közgyűlés zárt ülésen tárgyalta Az Év Heves Megyei Sportolója díj és a Heves Megye Nagykövete cím adományozására vonatkozó javaslatot.

Forrás: Heves Megyei Önkormányzat Fotó: Lénárt Márton
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Heves megye, közgyűlés
Close