full screen background image
Search
2021. január 24. vasárnap -
  • :
  • :

Dinamikusan fejlődő Helvécia – még élhetőbb környezet

Dinamikusan fejlődő Helvécia – még élhetőbb környezet

2020.11.19. Balogh Károly polgármester büszkén tekint arra, hogy a beadott pályázataik nagy része támogatásban részesült, így rengeteg fejlesztést meg tudtak valósítani a településen, ami által még élhetőbb környezetet tudnak biztosítani a lakosság számára. További fontos eredménynek tartja, hogy 2020-ban hitel felvétele nélkül gazdálkodott az önkormányzat, amely zökkenőmentesen működtette intézményeit, a lakosság minden rétegét tudták támogatni, illetve biztosították a közszolgáltatásokhoz való zavartalan hozzáférést.

Az idei év egyik legfontosabb fejlesztése az Egészségügyi Központ kialakítása volt, amely az egykori óvodaépület felújításával, két pályázat támogatásával valósult meg.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a TOP „Iparterület elérhetőségének javítása Helvécián” című pályázati támogatással az első félévben megvalósult a Kiskőrösi út Széles köztől Kecskemét felé tartó 818,5 m-es szakasz szilárd burkolattal való ellátása – mondta a településvezető.

Ugyancsak egy TOP pályázati támogatásnak köszönhetően a gyalogosok védelme érdekében lakott területen megvalósult a település járdahálózatának megújítása és kiegészítése a legforgalmasabb szakaszokon.

A Magyar Faluprogram pályázati támogatásával is számos beruházást tudtak megvalósítani ebben az évben Helvécián. Többek között útjavítást valósítottak meg és karbantartási eszközöket is vásároltak, amelyek a közterületek karbantartását segítik, valamint egy új gépjárművel is gazdagodott a tanyagondnoki szolgálat.

Ugyancsak megtörtént az óvodaudvar zöldterületének fejlesztése, az öntözőrendszer kiépítése a területen.

Szintén a Magyar Faluprogram keretében, több mint 17 millió Ft támogatást kaptunk a Kiskőrösi úti orvosi rendelő felújítására, valamint eszközbeszerzésre, amiből orvosi eszközöket, bútorokat és informatikai eszközöket szereztünk be – mondta a polgármester.

Terveink között szerepel többek között a meglévő és újonnan kialakítandó telkek értékesítése, valamint az útjaink fejlesztése, karbantartása, annak érdekében, hogy az ideköltözni vágyóknak megfelelő környezet biztosítsunk – hangsúlyozta a településvezető.

Hozzátette: folyamatban van a „Piac fejlesztése Helvécián – a helyi termelők és termékek piacra jutásának segítése érdekében” című, TOP-os pályázatunk megvalósítása a Művelődési Ház mellett. Ehhez 50 millió Ft támogatást nyertünk, mellyel egy 500 m2-es csarnokot tudunk építeni.

Forrás: alfoldiregiomagazin.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Balogh Károly, egészség, Helvécia, ipar, közlekedés, Magyar Falu Program
Close