full screen background image
Search
2020. április 6. hétfő -
  • :
  • :

Díjazták a nemzetiségekért végzett munkáért

Díjazták a nemzetiségekért végzett munkáért

2016.09.22. A megyei közgyűlés első ízben ítélte oda a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díjat Nemzetiségi Tagozatban. Az első ilyen elismerést Völgyi Géza vehette át Németh Zoltántól, a megyei közgyűlés elnökétől a hétvégén Kimlén megrendezett megyei nemzetiségi nap keretében.

A díjjal azon személyek munkája ismerhető el, akik a megyében élő nemzetiségek kultúrájának megőrzése, anyanyelvük ápolása, a nemzetiségek jogainak biztosítása terén kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

Völgyi Géza 1990-től vesz részt a magyarországi horvátok életének szervezésében, aktívan dolgozik a gradistyei horvátok fennmaradásáért, nyelvük és identitásuk megőrzéséért. A Magyarországi Gradistyei Horvátok Egyesületének alapítója, a mai napig titkárként dolgozik. Ugyancsak alapítója és titkára a Kópházi Horvát Egyesületnek. Évente több horvát kulturális rendezvényt szervez, a horvát nyelv, a hitélet és a kultúra megőrzéséért dolgozik.

Emellett más rendezvények szervezőmunkájába is aktívan bekapcsolódik. A szervezet működéséhez és a programok megszervezéséhez az általa írt sikeres pályázatok biztosítanak fedezetet. Az egyesület pénzével jó gazda módjára bánik. Más szervezetekkel, hivatalokkal való kapcsolattartásban – előtérbe helyezve a horvát nemzetiség értékeinek megőrzését – igyekszik jó viszont kialakítani és fenntartani.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in elismerések, Győr-Moson-Sopron, Kimle, kultúra, Németh Zoltán, nemzetiség
Close