full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Csorna testvérvárosa lett a kínai Dingzhou

Csorna testvérvárosa lett a kínai Dingzhou

2019.12.17. A Hebei tartománybeli Dingzhou városával kötött megállapodást az önkormányzat, melyet a csornai Városházán tartott díszközgyűlésen írták alá nemrég.

Mindkét városvezető szerint eredményes lesz a kapcsolat, több szakterületen is elképzelhetőnek tartják az együttműködést.

Gazdasági, kereskedelmi, tudományos, kulturális, oktatási, sport és egészségügyi együttműködésre törekszik egymással a csornai önkormányzat, illetve a kínai Dingzhou városa. Az erről szóló hivatalos okiratot, azaz a testvérvárosi megállapodást hétfői díszközgyűlésen írták alá a két település vezetői a csornai Városházán. „Barátságot kötöttünk és kaput nyitottunk Csorna és Dingzhou között. Hiszem, hogy együtt jobbak leszünk és közösen fejlődhetünk” – mondta a Wang Dong Qun, Dingzhou városi bizottságának titkára.

Dr. Bónáné dr. Németh Katalin, Csorna polgármestere mérföldkőnek nevezte települése életében a testvérvárosi megállapodás aláírását. Jelképesen a város kulcsát is átnyújtotta a kínai delegáció vezetőjének.

„Ahogy egy család erősebb, mint egy ember önmagában, úgy testvértelepüléseinkkel mi is erősebbek vagyunk, szövetségben egymással – hangsúlyozta a településvezető. Hozzátette, meggyőződése, hogy közös együttműködésük szép eredményeket hoz mindkét városnak a földrajzi távolság mellett is. „ Ebben a reményben adtam át városunk kulcsát kínai testvértelepülésünknek. Tudom, hogy jó kezekbe került”- hangoztatta.

Dingzhou város részéről a városi bizottság titkára, Wang Dong Qun elmondta, Dingzhou Hebei tartomány központi helysége; kulturális központ, történelmi város, melynek múltja 2600 évre nyúlik vissza; fejlődő modern és nyitott. „A gazdasági fejlődés jelenleg is tart, ösztönözzük a befektetőket, hogy bennünket válasszanak beruházásaikhoz. Fejlett a mezőgazdaságunk és nemzetközileg is elismerik környezetvédelmi törekvéseinket. Húszezer hektárnál nagyobb területen hoztunk létre környezetvédelmi parkot. Célunk, hogy kialakítsuk Kína északi részének egyik legnagyobb virág és dísznövénykertészetét”- fejtette ki Wang Dong Qun.

A kínai város mintegy 7500 kilométerre fekszik hazánktól, 1,2 millió lakosa van. Központi elhelyezkedésű, 200 kilométerre található a fővárostól, Pekingtől. A kapcsolatot 2017-ben vették fel egymással a felek, akkor járt kint csornai küldöttség. Még abban az évben a kínaiak és ellátogattak a Rábaközbe, a csornai városnapra.

Forrás: Kisalföld
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csorna, Dingzhou, Dr. Bónáné Dr. Németh Katalin, Győr-Moson-Sopron, Kína
Close