full screen background image
Search
2020. április 7. kedd -
  • :
  • :

Csongrádi rajz- és fotópályázat a klímatudatosság jegyében

Csongrádi rajz- és fotópályázat a klímatudatosság jegyében

2020.02.13. A klímaváltozás olyan kihívás, amelyre kiemelt figyelmet fordít az idei esztendőben a Csongrád Megyei Önkormányzat. A szervezet az Assembly of European Regions “Together for Cohesion” projekt támogatásával rajz- és fotópályázatot hirdet általános iskolás diákoknak, amelynek témája a klímatudatosság.

A beérkezett alkotásokból március 30-án, a Föld órájának napján kiállítás nyílik a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol kihirdetik a szakmai zsűri által hozott döntést is, és a győztesek értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A pályázat célja, hogy a gyerekek rajzokon és fényképeken keresztül megmutathassák, mit jelent számukra a környezettudatos gondolkodás, kifejezzék, szerintük mit lehetne tenni bolygónk megmentéséért. A szervezők alkotásokban megfogalmazott, kreatív véleményeteket, ötleteket várnak arról, mit kell máshogyan csinálniuk a felnőtteknek ahhoz, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen.

Pályázhatnak a 6-14 év közötti diákok, határon innen és túl. Az alkotások a következő témakörökben készülhetnek:

Alsó tagozatos diákok:

  • „Süss fel nap, fényes nap” különleges időjárási jelenségek
  • „Klímaváltozás a hétköznapjainkban”

Felső tagozatos diákok:

  • „Milyen lesz a klíma 100 év múlva?”
  • „Klímaváltozás a hétköznapjainkban”

A pályamunkákat 2020. február 13. és március 13. között kell eljuttatni a Csongrád Megyei Önkormányzat címére (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4.), fotók esetén pedig a klima@csongrad-megye.hu e-mail címre kell elküldeni.

Technikai kötöttség nincs. Az alkotás mérete rajz esetén A3 vagy A4-es, fotó esetén pedig legalább 4 megapixel felbontású kép lehet.

Nyeremények:

Alsó tagozatos diákok 3 legjobb pályaművét rollerrel, míg a felső tagozatosok 3 legjobb alkotását aktivitásmérővel jutalmazzák a szervezők. A különdíjasok szintén értékes nyereményekben részesülnek. Az iskolák is versenyeznek egymással, hiszen a legtöbb alkotást beküldő intézmény ajándékcsomagot nyer. A kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetés részeként a pályázók klíma workshopon vesznek részt.

A pályamunka akkor értékelhető, ha a rajz hátoldalán, illetve a beküldött e-mailben szerepel: az alkotó neve, életkora, osztálya, az iskola neve, és az értesítési cím –ez lehet akár a lakcím vagy az oktatási intézmény elérhetősége is.

Forrás: Csongrád Megyei ÖnkormányzatVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye, fotó, iskolások, klímavédelem, pályázat
Close