full screen background image
Search
2020. július 15. szerda -
  • :
  • :

Csaknem félmilliárd forintból új ipari terület épül Medgyesegyházán

Csaknem félmilliárd forintból új ipari terület épül Medgyesegyházán

2019.09.24. Mintegy nyolc hektáron új ipari területet alakítanak ki a Békés megyei Medgyesegyháza belterületén – közölte a Medgyesegyházi Ipari Park Beruházó és Fejlesztő Nonprofit Kft. kedden az MTI-vel.

Az Európai Unió által támogatott Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében 450 millió forintos vissza nem térítendő forrás segítségével az önkormányzat tulajdonában álló területen kiépítik a leendő ipari park alapinfrastruktúráját, a víz-, szennyvíz-, a gáz- és a villanyhálózatot, valamint a terület megközelítését segítő utat, parkolót létesítenek – mondta Nagy Béla, a város polgármestere (független).

A tervek szerint jövő nyárra elkészülő beruházás hozzájárul az ipari területre betelepülni szándékozó cégek telephelyeinek a fejlesztéséhez, azok elérhetőségének a javításához, továbbá megyei szintű gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő hatást is kifejt – tette hozzá.

A polgármester megjegyezte: eddigi értesülései szerint 3-4 cég mutat komoly érdeklődést a fejlesztés kapcsán, ám ez még változhat a kivitelezés során.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, ipari park, Medgyesegyháza
Close