full screen background image
Search
2020. július 15. szerda -
  • :
  • :

Csaknem 800 millió forintból fejlesztenek Abádszalókon

Csaknem 800 millió forintból fejlesztenek Abádszalókon

2018.10.25. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében nyert csaknem nyolcszázmillió forintból fejlesztenek Abádszalókon – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei város polgármestere az MTI-vel.

Balogh Gyula (Fidesz-KDNP) elmondta: 495 millió forintból korszerűsítik a turisztikai infrastruktúrát, ebből 400 millió forint jut Tisza-tó Strand fejlesztésére, 95 millió forint pedig az Abádszalók és Tiszabura közigazgatási területén levő hallépcső megújítására.

A munkálatok várhatóan a jövő év elején kezdődnek és a főszezonra érnek véget. Szorosan kapcsolódik ehhez a csaknem 135 millió forintos Zöld város projekt, amely keretében egyebek mellett parkosítanak és egy sétányt alakítanak ki a közeljövőben – közölte.

A tájékoztatás szerint a város középületei is korszerűsödnek. Nyolcvanmillió forintból újul a gyermekorvosi rendelő és a védőnői szolgálat épülete – jegyezte meg a település vezetője.

Hozzátette: több mint 48 millió forintból már megtörtént az abádszalóki önkormányzat tulajdonában lévő Kovács Mihály Általános Iskola, a Hat Szín Virág Óvoda és az Abádszalók Városi Önkormányzati Bölcsőde energetikai korszerűsítése. A telepített napelemes rendszer várhatóan az épületek teljes energiaellátást biztosítani fogja – számolt be Balogh Gyula.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Abádszalók, Balogh Gyula, Jász-Nagykun-Szolnok megye
Close