full screen background image
Search
2020. július 15. szerda -
  • :
  • :

Csaknem 340 millióból újítják fel a nagyharsányi szoborparkot

Csaknem 340 millióból újítják fel a nagyharsányi szoborparkot

2019.02.22. Csaknem 340 millió forintos beruházással megújul a Baranya megyei Villány szomszédságában található nagyharsányi szoborpark – tájékoztatta a fenntartó Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság (DDNPI) az MTI-t.

A közlemény szerint a Környezeti és energiahatékonysági operatív programból (Kehop) finanszírozott projektnek köszönhetően új, korszerű, a tájba illő stílusú fogadóépület váltja fel “a korábbi egyszerű létesítményt”.

A szoborparkot övező sziklafal peremén panorámasétányt alakítanak ki, amely lehetővé teszi a látogatók biztonságos és természetkímélő mozgását a bemutatóhelyen – tették hozzá.

A DDNPI felhívta a figyelmet arra, hogy április 25-től – a munkálatok idejére – a szoborpark ideiglenesen bezár. A létesítményt a tervek szerint 2019 novemberében nyitják meg újra a látogatók előtt.

A nemzeti park egyúttal közölte azt is, hogy március elsejétől az abaligeti Denevérmúzeumban korszerűsítési munkálatok kezdődnek, amelynek ideje alatt a múzeum zárva tart, előreláthatólag késő őszig.

Teljesen megújul az épület, valamint a denevérek titokzatos életét, táplálkozását, vándorlását bemutató kiállítás – ismertették.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Baranya megye, DDNIP, KEHOP, Nagyharsány
Close