full screen background image
Search
2020. október 27. kedd -
  • :
  • :

Csaknem 1,6 milliárd uniós támogatás Békés megyei bölcsődékre

Csaknem 1,6 milliárd uniós támogatás Békés megyei bölcsődékre

2020.01.21. Csaknem 1,6 milliárd forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) tizenegy Békés megyei település bölcsődei férőhelyek kialakítására és bővítésére – tájékoztatta a megyei önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

Bucsa, Vésztő, Szabadkígyós, Gyomaendrőd, Mezőberény, Füzesgyarmat, Csorvás, Kondoros, Szeghalom és Körösladány önkormányzatai, valamint a zsadányi református egyházközség nyerte el a támogatást, utóbbi kapta a legnagyobb összeget, 250 millió forintot.

Békés megye eredetileg csaknem 58 milliárd forintot kapott volna a TOP-keretből, ám a megítélt támogatási összeg – az úgynevezett maradék keretből – már 60 milliárd forintnál is több. Zalai Mihály, a megyei közgyűlés kormánypárti elnöke korábban elmondta, 70 megyei településen – a megyeszékhelyet nem számítva – 466 projekt valósult vagy valósul meg. Eddig 19 ipari park és hat inkubátorház épült, húsz turisztikai fejlesztés valósult meg, 43 piac létesült, 62 óvodában és bölcsődében volt beruházás, 60 kilométer kerékpárút épült és 133 épület újult meg energetikailag.

* A kép illusztráció

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, bölcsőde, Bucsa, Csorvás, Füzesgyarmat, Gyomaendrőd, Kondoros, Körösladány, Mezőberény, Szabadkígyós, Szeghalom, TOP
Close