full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Céget indítanál EU-pénzből? Itt a lehetőség!

Céget indítanál EU-pénzből? Itt a lehetőség!

2016.05.02. A kérelmeket július 4-től lehet benyújtani. Pályázat kifejezetten a “Vállalkozz Itthon Fiatal” projektben résztvevő, 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozásoknak szól. Legfeljebb 50 százalékos előleg vehető igénybe, illetve 2-3 millió forint az igényelhető támogatás összege.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című (VEKOP-8.3.1-16 kódszámú) felhívás.

A program célja a Közép-magyarországi Régió (KMR) területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint pénzügyi támogatás a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk tőketámogatásához.

A pályázat részletei

– A támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 1,04 milliárd forint.
* A támogatott támogatási kérelmek várható száma 333 db.
– A projekt maximális elszámolható összköltsége 3 333 333 forint.
– Az egy jogosult fiatal által alapított egyéni vagy társas vállalkozás részére igényelhető vissza nem térítendő támogatás minimum összege 2 millió Ft, maximum összege 3 millió Ft.
– A megítélhető támogatás a projekt elszámolható összes költségének maximum 90%-a.
– Az igénybe vehető támogatási előleg maximális mértéke a megítélt támogatás legfeljebb 50%-a.
– A felhívás keretében a “Vállalkozz Itthon Fiatal” programban résztvevő, a programba bevonás pillanatában 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás nyújthat be pályázatot.
– A támogatási kérelmek benyújtása 2016. július 4-től 2018. október 4-ig lehetséges.
– A projekt megvalósítására minimum 7 hónap, maximum 12 hónap áll rendelkezésre, amely tartalmazza a számlák pénzügyi teljesítését is.
– A támogatást igénylő projekttel kapcsolatos pénzügyi elszámolása benyújtásának végső határideje a projekt fizikai befejezését követő 90 nap, de legkésőbb 2019. december 31.
– A felhívásra csak a Közép-magyarországi régió területén megvalósítani kívánt projektre irányuló támogatási kérelmek nyújthatók be. A projekt több helyszínen is megvalósítható, de ebben az esetben minden megvalósítási helyszínnek a Közép-magyarországi régióban kell lennie.
– Fenntartási időszak 3 évig tart.
– Nem támogathatóak azok a kérelmek, akik a minimum 40 pontot nem érik el.

Támogatható tevékenységek

Csak az üzleti tervben meghatározott tevékenységekre, és az üzleti tervben szereplő valamint a felhívás alapján meghatározott költségekre fordítható a támogatás. A felsoroltakon kívül más eszköz, illetve tevékenység nem támogatható.

Kötelezően megvalósítandó önállóan támogatható tevékenységek

Foglalkoztatás: a vállalkozást alapító és támogatást igénylő fiatal gazdasági tevékenység ellátására irányuló közreműködése (önfoglalkoztatás), és/vagy a vállalkozás munkavállalójának foglalkoztatása.

Kötelezően megvalósítandó önállóan nem támogatható tevékenységek

Kötelező tájékoztatás és nyilvánosság: Széchenyi2020 Kedvezményezettek Tájékoztatási Kötelezettségei útmutató és arculati kézikönyv “KTK 2020” szerint.

Választható, de önállóan nem támogatható tevékenységek

– Előkészítési tevékenységek – cégalapítás, kötelező engedélyek beszerzése, mérnöki tanácsadás

– Eszközbeszerzés – új eszköz beszerzése, elszámolható a szállítás, üzembe helyezés és a betanítás költsége is
– Eszközbérlés
– Irodabérlet vagy üzlethelyiség-bérlés
– Információs technológia-fejlesztés – új hardver, szoftver beszerzése, domain név regisztráció és a hozzá kapcsolódó webtárhely egyszeri díja, domain név regisztrációhoz kapcsolódó holnapkészítés
* Egyéb immateriális javak beszerzése – licence, oltalom, hasznosítási jogok
– Piacra jutás támogatása – piaci megjelenés, marketingeszközök elkészítése, beszerzése, design tervezés
– Képzéseken való részvétel
– Tanácsadás igénybevétele – energetikai, marketing, jogi, pénzügyi, logisztikai, technológiai és menedzsmentfejlesztési tanácsadás
– Anyagbeszerzés
– Általános vállalatirányítási tevékenységek

Nem támogatható tevékenységek

A fentebb meghatározott tevékenységeken túlmenően más tevékenység nem támogatható különös tekintettel a belső képzésekre és a lízing tevékenységre.

Amire figyelni kell

– Számítógép konfiguráció, valamint laptop esetében maximum bruttó 250 000 Ft operációs rendszer nélküli beszerzési érték számolható el.
– Foglalkoztatottként maximum egy munkaállomás kialakítása támogatható.
– A projekt keretében csak a TESZOR listán található szoftverek kerülhetnek beszerzésre.
– Egyedi fejlesztésű szoftverek beszerzését az üzleti tervben indokolni kell.
– Kizárólag a felnőttképzési törvényben előírt engedélyezett képzés számolható el, abban az esetben, ha sikeres, befejezett a képzés, melyről a résztvevő bizonyítványt vagy tanúsítványt szerez.
– A képzésnek a projekt megvalósítási időszaka alatt be kell fejeződnie és a fejlesztendő tevékenységhez kell kapcsolódnia.
– A támogatást igénylőnek vállalnia kell a tapasztalat megosztást, illetve a program keretében szervezett rendezvényeken való részvételt.

Kötelező vállalások

– Minimum 5 db kialakított piaci kapcsolat.
– A projekt fizikai befejezését követő első lezárt, teljes üzleti évben realizált nettó árbevétel minimum 500 000 Ft.

Támogatást igényelhetnek

– A “Vállalkozz Itthon Fiatal” projektben résztvevő, a 18-25 év közötti, Ifjúsági Garancia Rendszerben regisztrált fiatal, illetve felsőfokú végzettséggel rendelkező 25-30 év közötti pályakezdő álláskereső fiatal által létrehozott egyéni vagy társas vállalkozás
– A támogatást igénylőnek rendelkezni kell jóváhagyott üzleti tervvel, illetve képzés elvégzését bizonyító tanúsítvánnyal
– Jogi forma szerint kettős könyvvitelt vezető jogi személyiségű alábbi gazdasági társaságok és az SZJA hatálya alá tartozó egyéni vállalkozók

portfolio.hu
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in pályázat
Close