full screen background image
Search
2020. október 29. csütörtök -
  • :
  • :

Bővült a piac Hosszúpályiban

Bővült a piac Hosszúpályiban

2020.08.19. 450 négyzetméterrel nőtt a fedett rész, megfelelő körülményeket teremtve mind az árusok, mind a vásárlók részére.

Augusztus 19-én tartották az átadó ünnepséget, ahol Zara András polgármester elmondta: a vásárcsarnok a Vidékfejlesztési Program 50 millió forintos támogatása által valósult meg. Hozzátette: a fejlesztéssel a már meglévő piactér bővült, ami azért volt fontos, mert a környékbeli településekről is érkeznek ide árusok.

Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt hangsúlyozta: egy település arculatát jelentősen befolyásolja a piac, hiszen nemcsak az árucsere, hanem az eszmecsere helye is, vagyis fontos közösségépítő szerepet tölt be. Szerinte a piac biztonságot is jelent a vevőknek, hiszen nem ismeretlen eredetű, több ezer kilométerről érkező terméket vásárolnak.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is részt vett az ünnepségen, aki közölte, hogy a 2014-2020-as fejlesztési időszakban 12 Vidékfejlesztési Operatív Program és 12 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által összesen 24 piac újult meg vagy létesült Hajdú-Bihar megyében. Úgy fogalmazott: „Ez azt mutatja, hogy nemcsak a piacra jutást, hanem a termelést is újra kell gondolnunk. Fontos, hogy a helyben megtermelt termékeket helyben dolgozzuk fel, hogy a rövid ellátási lánc érvényesüljön.” Mint mondta: komplexen kell szemlélni a világot és olyan beruházásokat létrehozni, amelyek a termelést, a feldolgozást és az értékesítést is magában foglalják.

Forrás: Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Vitányi István, Hajdú-Bihar megye, Hosszúpályi, Pajna Zoltán
Close