full screen background image
Search
2020. december 2. szerda -
  • :
  • :

Borsod 62 milliárd forintot nyert el EFOP-pályázaton

Borsod 62 milliárd forintot nyert el EFOP-pályázaton

2018.02.07. Borsod-Abaúj-Zemplén megye több mint 62 milliárd forint támogatást nyert el az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán sajtótájékoztatón, Miskolcon.

Schanda Tamás elmondta: a kormány az EFOP keretében országosan mintegy 150 pályázati felhívást jelentetett meg, ezek a program összes területét felölelik az egészségügytől a szociális ellátásokon keresztül a család- és ifjúsági ügyekig, érintik a kulturális intézményeket és a sporthoz kapcsolódó fejlesztéseket is, és mindezeket támogatják.

Az államtitkár kiemelte: a kormány az ország valamennyi térségének megadja a fejlesztéshez szükséges segítséget, hiszen “közösségben és egységben” gondolkodnak; legyen az érintett terület nagyváros vagy falu, megyeközpont vagy kistérség, ez egyként fontos. Mint mondta, a kormány abban érdekelt, hogy mindenki sikeres legyen, a fejlesztésekkel mindenkit el kívánnak érni.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéről szólva az államtitkár megemlítette azt is, hogy a 62 milliárd forint még nem a végleges összeg, a pályázatok egy részéről még nem döntöttek, de ez a megye nyerte el eddig a legtöbb támogatást. Megjegyezte azt is: ebből a pénzből nagyszabású fejlesztések kezdődhetnek a megyében, ezek az ott élők életkörülményeit javítják majd.

Schanda Tamás kitért arra, az elmúlt években a családokat támogató döntések jótékony hatása már érződik; a krízisben lévő családokat tovább támogatják, ösztönzik a gyerekvállalást, a nők munkaerőpiaci részvételének előmozdítását akár távmunkával, részmunkaidős állásokkal. A borsodi családokat tizenhét civil szervezeten keresztül támogatják – tette hozzá.

Csöbör Katalin, Miskolc 1. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője és Hubay György, a 2. számú választókerület fideszes képviselőjelöltje egyaránt arról szólt a sajtótájékoztatón, hogy a fiatalok, idősek és családok közösségeinek fejlesztésére számos egyházi, alapítványi és civil szervezet nyert el támogatást a megyeszékhelyen csaknem húszmilliárd forint értékben.

Illusztráció: faktor.hu

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Borsod-Abaúj-Zemplén megye, EMMI, Miskolc, pályázat
Close