full screen background image
Search
2021. január 24. vasárnap -
  • :
  • :

Borboly Csaba vette át a romániai Központi Fejlesztési Régió tanácsa elnöki tisztségét

Borboly Csaba vette át a romániai Központi Fejlesztési Régió tanácsa elnöki tisztségét

2020.12.14. Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke vette át a romániai Központi Fejlesztési Régió tanácsának elnöki tisztségét – közölte hétfőn a Hargita megyei önkormányzat sajtószolgálata.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) színeiben megválasztott politikus azért tartotta fontosnak a tisztséget, mert az elkövetkező egy évben több olyan döntést hoznak, amelyek meghatározzák a források elosztását a következő európai uniós finanszírozási ciklusra. Hozzátette: több javaslatot is tett korábban az elosztási rendszer módosítására, melyek egyebek között az egészségügy és az oktatás területére vonatkoztak. Borboly Csaba kiemelte, a források elosztásánál nemcsak a nagyvárosok fejlesztési igényeit kell figyelembe venni, hanem a nagyvárosokkal nem rendelkező Székelyföld, Hargita megye érdekeit is.

A Központi Fejlesztési Régió tanácsának elnöki tisztségét egymást követve töltik be a fejlesztési régiót alkotó megyék önkormányzati elnökei. Borboly Csaba Adrian-Ioan Vesteától, a Brassó megyei önkormányzat elnökétől vette át egy évre a 24 tagú testület vezetését.

A Központi Fejlesztési Régiót a székelyföldi Hargita, Kovászna és Maros megye mellett a dél-erdélyi Brassó, Szeben és Fehér megyék alkotják. A régió tanácsában valamennyi megyét a megyei önkormányzat elnöke, a megyeszékhely polgármestere, valamint egy városi és egy községi polgármester képviseli.

Fotó: szekelyfold.ma

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Borboly Csaba
Close