full screen background image
Search
2019. március 21. csütörtök -
  • :
  • :

Boldog megyét terveznek

Boldog megyét terveznek

2018.06.05. Az elmúlt években egyre erősödő igény alakult ki, hogy a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinálásával jelenjenek meg a turisztikai szereplők az idegenforgalom piacán. Idén már második éve együtt állított ki több településünk a Bács-Kiskun Megyei Turizmusfejlesztési Nonprofit Kft.-vel különböző kiállításokon, amely jó gyakorlat a jövőben kiterjed a rendezvényeken való közös megjelenésen túl az összehangolt stratégiai tervezésre, kampányok lebonyolítására és a megye egészét népszerűsítő marketingre is.

Az idegenforgalomban érdekelt települések összefogása jelenti egyben egymás és megyénk közös népszerűsítését, valamint hosszútávon a turisztikai desztinációs menedzsment szervezetek mintáján alapuló működést, együtt cselekvést.

Az összefogás a megye egészére pozitív hatással lehet, hiszen az összehangolt humán kapacitások, rendezvény naptárak, attrakciók és szezonális kínálat, mind az ide érkezők és a vendégek és az itt vállalkozó cégek érdekeit szolgálják. Ezeknek az elképzeléseknek a megfogalmazása azoknak a marketingstratégiáknak az elkészítése kapcsán fogalmazódott meg, melyeket a TOP-os (Terület- és Településfejlesztései Operatív Program) turisztikai pályázataik keretében készítenek településeink.

A megye sokszínűsége, kultúrája, látnivalói, fürdőhelyei egy minden igényt kiszolgáló turisztikai kínálatot alkotnak, amely koordinálásával a hatékonyságot és Bács-Kiskun ismertségét lehet még magasabb fokra emelni. Az elkövetkező évtizedek trendjei elvárják és együttműködésre sarkallják a megyei szereplőket, hogy a pontszerű attrakciók helyett térségi szemléletben gondolkozzanak. A hatékonyabb, közös marketing és a pénzügyi terhek arányos viselése jótékony hatással lehet megyénk turizmusára, de elősegíti a megyei önkormányzat azon törekvését is, amely a megyei identitás erősödését szolgálja.

Az együttgondolkodás, az összefogás, a közös célok kijelölése a gazdasági előnyök mellett, pozitív hatással lesz a helyben foglalkoztatásra, az elvándorlás megállítására. Az utóbbi hetekben elkészített települési turisztikai stratégiák szervesen kapcsolódnak a készülő Bács-Kiskun Megye Marketingstratégiája elnevezésű dokumentumhoz is.

A marketing egy sajátos fejlesztési eszköz, melynek célja, hogy előmozdítsa az itt élők és a térség érdekében tevékenykedő önkormányzatok, vállalkozások, civil szervezetek érdekeit. Meggyőződésünk, hogy Bács-Kiskun megyének is rendelkezni kell tudatosan kialakított, közösségek által legitimált marketingtevékenységgel. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat júniusban pályázatot nyújt be, annak elérése érdekében, hogy lehetővé váljon a megyei identitás erősítése és a stratégia mentén egy “boldog megye” életérzése.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, marketing
Close