full screen background image
Search
2019. június 26. szerda -
  • :
  • :

Bölcsődét avattak Farádon

Bölcsődét avattak Farádon

2019.06.04. Negyvenhárommillió forintból bölcsődét alakítottak ki a Győr-Moson-Sopron megyei Farádon. Az intézményre nagy igény van a faluban, az intézményt pénteken adták át ünnepélyesen.

Az átadón Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos arról beszélt, hogy a farádi községvezetők tervei illeszkednek a Magyar Falu Programhoz, aminek célja a kis települések vonzóvá tétele. ”A kormány által meghirdetett családvédelmi akciótervnek pedig egyik fontos pontja a bölcsődei beruházások támogatása” -tette hozzá a politikus. „Ennek keretében 2021 végéig több mint húszezer bölcsődei férőhely létesül. Jó eséllyel megközelítőleg a fele még idén. Reméljük, hogy a falu rövidesen ki is növi ezt az épületet, olyan sok gyerek születik és a település népesség megtartó ereje növekedjen.”

Szalai Zoltán, a falu polgármestere úgy fogalmazott, a jövőre gondoltak, amikor a beruházás mellett döntött a képviselő-testület. Egyelőre hét gyerek elhelyezését tudják biztosítani, de az igény akkora, hogy már most tervezik a bővítést. „Olyan fejlesztésbe kezdtünk, ami a jövőnket is megalapozza. A gyerekek ugyanis, akit helyet kapnak itt élnek a faluban. A bölcsőde neveli a gyerekeket. A mi dolgunk, hogy a jövőjükkel foglalkozzunk és kihasználjuk a lehetőségeket az ő érdekükben”- fejtette ki gondolatait ünnepi beszédében Szalai Zoltán.

Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke beszédében megnyugtatta a polgármestert: a kormánnyal már megismertették a farádi önkormányzat bölcsődebővítési elképzelését.

A megújult bölcsőde épületének átadó ünnepségén Németh Zoltán megyei elnök a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Közszolgálatért tagozat díját Kovács Lászlóné, gazdálkodási főmunkatársnak adományozta.

Kovács Lászlóné 2006-tól dolgozik a farádi hivatalban. Munkáját nagy szakértelemmel, lelkiismeretesen, átlagon felüli szorgalommal látta el. Munkavégzésére a szakmai hozzáértés és precizitás jellemző. A község gazdálkodási felelőseként több pályázat megvalósításában is részt vett, aminek eredményeként a község hasznos beruházásokkal gazdagodott.

Az ünnepségen műsort adott a farádi általános iskola énekkar. Az intézményt, a benne dolgozókat és a benne helyet kapó gyerekeket Tóth Miklós plébános, illetve Hanvay Enikő evangélikus lelkész áldották meg.

A farádi önkormányzat egy üres, elhanyagolt állapotban lévő családi házat vásárolt meg a község főutcáján. Átalakították, felújították, korszerűsítették, eleget tettek a szabályoknak és feltételeknek. Állami támogatásként 21 millió forintot kaptak a beruházáshoz a farádiak, a teljes költség 43 millió forint volt.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat/Kisalföld. Fotó: Szilágyi Gabriella
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Farád, Gyopáros Alpár, Győr-Moson-Sopron, Magyar Falu Program, Németh Zoltán
Close