full screen background image
Search
2020. április 5. vasárnap -
  • :
  • :

Bölcsőde épült Tényőn

Bölcsőde épült Tényőn

2019.09.30. Tényő önkormányzata a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásával egy új, 12 férőhelyes bölcsőde kialakítására nyert pályázati forrást, melynek kivitelezési munkálatai az elmúlt hetekben fejeződtek be.

Németh Zoltán, a megye elnöke ünnepi beszédében hangoztatta, a fejlesztésnek köszönhetően 12 gyermek járhat majd ebbe, a tájba illő impozáns épületbe, ezáltal pedig 12 édesanya tud visszatérni a munkerőpiacra, amire a megyei gazdaságnak nagy szüksége van. Majd megköszönte Varga Gábor polgármester és Mecséri Szabolcs alpolgármester elhivatott munkáját.

„Az elkészült épület méltán nevezhető Tényő egyik új színfoltjának, hiszen az organikus építészeti stílusban kialakított épület nemcsak szép, hanem sok kisgyermekes szülő életét könnyíti majd meg a településen, hiszen az eddigi megoldás helyett most egy korszerű intézmény várja a 3 év alatti helyi kisgyermekeket”- mondta el az átadón Varga Gábor, Tényő polgármestere.

„Büszke vagyok továbbá arra, hogy a projekt keretében új munkahellyel is bővült a foglalkoztatottság Tényőn”- emelte ki Varga Gábor.

A 172 négyzetméter nettó alapterületű épületben helyet kapott a 12 fős bölcsődei funkcionális egység, egy önálló bölcsőde vezetői szoba és betegszoba is. A kialakításnál a praktikusság és az egészséges környezet biztosítása fontos szerepet kapott. A csoportszobák kitűnő természetes megvilágítással rendelkeznek, míg a praktikusság jegyében a főszobához ágytároló és játéktároló is tartozik.

A bölcsőde udvarán kialakításra került egy árnyékoló ponyvával fedhető terasz, ahol jó időben csoport- és szabadtéri foglalkozások tartására is lehetőség van. A projekt keretén belül olyan, a nevelés-oktatás tartalmi fejlesztéséhez szükséges új kül- és beltéri bútorok, eszközök, berendezések, játékok beszerzése is megvalósult, melyek segítik a környezetbarát szemléletmód és az egészséges életmód szokásainak megalapozását.

Tényő Község Önkormányzata nagyon hálás Delbó Marika néninek, aki felajánlotta a telket a bölcsőde fejlesztéséhez.

A 2017. májusi támogató döntést követően közbeszerzés keretén belül került kiválasztásra az Euro-Generál Zrt, mint kivitelező, aki a teljes beruházást végezte. A teljesen új épületben kialakításra kerülő bölcsőde komplexen akadálymentes. A projekt menedzsment feladatait a konzorciumi partner, Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat látta el.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in bölcsőde, Győr-Moson-Sopron, önkormányzat
Close