full screen background image
Search
2021. január 24. vasárnap -
  • :
  • :

Bokrétaünnep az épülő nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnoknál

Bokrétaünnep az épülő nagykanizsai sport- és rendezvénycsarnoknál

2020.11.27. Jelentős mérföldkőhöz érkezett a Modern Városok Program keretein belül megvalósuló multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnok fejlesztése. Elkészült a létesítmény tartószerkezete, falai elérték a legnagyobb, 18 méteres magasságot, amely alkalomból kedden bokréta ünnepet tartottak.

A bokrétát jelképező fenyőfára az ünnepség résztvevői Cseresnyés Péter államtitkár, Balogh László polgármester, Bizzer András alpolgármester, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, Dormán József, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Diós András, a ZÁÉV projektfőmérnöke és dr. Medvigy Mihály, a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. vezérigazgatója kötöttek szalagot.

Balogh László polgármester köszöntőjében elmondta: az épület tartószerkezetének elkészültekor tartott bokréta ünnepség német munkások által honosodott meg hazánkban. A középkorból származó szokás jogi szerepet is játszott, hisz’ egyfajta teljesítési igazolásként működött, mely a fizikai munkásokat és kivitelezőket ünnepelte meg. Közülük helyezte fel valamelyik vezető ács a koszorút az épület legmagasabb pontjára. Amikor ezt az ünnepet megrendezi egy kivitelező, akkor saját szakmáját és hagyományait ünnepli meg a projekt mellett. – A bokréta ünnep azt mutatja, hogy újabb nagy lépést tettünk a végső megvalósulás felé és a jövő év végére teljes pompájában tündökölhet – folytatta a városvezető. – A Kanizsa Aréna elnevezéssel a többség egyetért, ezért reméljük a jövőben akár nevezhetjük is így ezt a létesítményt.

Ezután a bokrétát szimbolizáló, szalagokkal ékesített fenyőfát egy daru emelte fel a csarnok legmagasabb pontjára.

Forrás és fotó forrása: Zalai Hírlap
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Balogh László, Bene Csaba, Cseresnyés Péter, Modern Városok, Nagykanizsa
Close