full screen background image
Search
2020. február 25. kedd -
  • :
  • :

Bemutatták a Fidesz-KDNP Békés megyei listájának képviselőjelöltjeit

Bemutatták a Fidesz-KDNP Békés megyei listájának képviselőjelöltjeit

2019.09.04. Közös sajtótájékoztatót tartott Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke, Zalai Mihály, a Fidesz-KDNP Békés megyei listavezetője és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz Békés megyei választmányának elnöke.

Kósa Lajos elmondta, hogy az ország 3177 önkormányzata közül mintegy 1200 településen indul jelölt Fidesz-KDNP színekben. Ez a települések 37%-a, de ezeken a településeken 7,8 millió ember él, vagyis az ország lakosságának 4/5-e tud Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni. Békés megyére vonatkozóan ismertette, hogy a Fidesz-KDNP a megyei 75 településből 48-ban indít saját polgármesterjelöltet, négyben pedig támogatottat, tehát 52 megyei településen lehet Fidesz-KDNP-s jelöltre szavazni.

Ezt követően Zalai Mihály, a Fidesz-KDNP megyei listavezetője bemutatta a pártszövetség Békés megyei listájának további képviselőjelöltjeit: Szegedi Balázs, Hodálik Pál, Kónya István, Puju János, dr. Pappné Darida Andrea, Závoda Ferenc, Tolnai Péter, Varga Gusztáv, Mucsi András, Wengerter Bernadett, Ecker Zoltán, Sarkadi Zoltán, Hamza Zoltán, Erdős Norbert, Rajos István, Kovács Gréta Tünde, Kiss Károly, dr. Kulcsár László és Simondán Csaba. Hozzátette, hogy az elmúlt ötéves ciklusban a megyei önkormányzat által menedzselt Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében eddig 59,7 milliárd forintnyi támogatás érkezett a megyébe, melyből 70 település 466 projektje valósul meg. Zalai Mihály kifejezte, hogy az elvégzett munka eredménye alapján nyugodt szívvel kérik a választópolgárok támogatását.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz Békés megyei választmányának elnöke kijelentette, hogy Békéscsabára még további 15 milliárd forintnyi TOP forrás érkezett, és a Modern Városok Program keretében is mintegy 80 milliárd forintos forrásra számíthatnak. Ezek a pénzösszegek szintén Békés megyét gazdagítják, hiszen a megye és Békéscsaba fejlesztése csak együtt képzelhető el.

A sajtótájékoztatót követően Kósa Lajos a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltjeivel találkozott zárt körű egyeztetés keretében.

Forrás: Békés Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, Békéscsaba, Herczeg Tamás, Kósa Lajos, Modern Városok, önkormányzat, TOP, választás
Close