full screen background image
Search
2020. április 4. szombat -
  • :
  • :

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

Békés megye is képviseltette magát Háromszéken

2020.01.23. Tamás Sándor, Kovászna megye elnökének meghívására Békés megye is képviseltette magát a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett gálaesten a háromszéki Sepsiszentgyörgyön.

A nemzeti összetartozás jegyében szervezett ünnepséget megtisztelte jelenlétével Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára is. Ünnepi beszédében kifejtette, hogy magyar kultúra nélkül nincs magyarság, és ez az állítás fordítva is igaz.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy azt a megyét képviselheti, amely a nemzeti himnuszunk zenéjét szerző Erkel Ferencet adta a magyar zeneművészetnek. Kiemelte, hogy „nekünk, Békés megyében élőknek fontos feladatunk az, hogy példát mutassunk az egész Kárpát-medence számára, hogyan lehet a különböző nemzetiségeknek egymást megbecsülve békében élniük.”

Az est folyamán a békéscsabai Folk & Roll táncosai, Nemcsényi Alíz, Puskás Izabella, Móricz Bence és Szilágyi András dél-alföldi magyar táncokat és méhkeréki román táncot adtak elő, ízelítőt adva megyénk kulturális sokszínűségéből. Színvonalas produkciójuk nagy tetszést aratott.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Békés megye, Kovászna megye, Potápi Árpád János, Sepsiszentgyörgy, Tamás Sándor
Close