full screen background image
Search
2018. szeptember 25. kedd -
  • :
  • :

Befektetés-ösztönzés Csongrád megyei koordinációval

Befektetés-ösztönzés Csongrád megyei koordinációval

2017.09.27. Elindította befektetés-ösztönzési honlapját a Csongrád Megyei Önkormányzat, melynek célja, hogy Csongrád megyét láthatóvá tegye a befektetői térképen. A jelenlegi tartalom bővítése és pontosítása a tevékenység előrehaladásával párhuzamosan folyamatosan történik majd, melyhez a megye feltétlenül számít a települési polgármesterek segítő együttműködésére.

A Csongrád Megyei Önkormányzat fontosnak tartja, hogy összefogja és koordinálja a megye településeinek befektetés-ösztönzési tevékenységét, így segítve a térség jövőbeni fejlődését. A hazánkba érkező külföldi befektetői igényeket a Magyar Befektetési Ügynökség (HIPA) kezeli, a konkrét, kiajánlható területek megkeresése rajtuk keresztül történik, ők lépnek kapcsolatba a lehetséges céltelepülésekkel.

A megyei önkormányzat és elnöke kiemelten fontosnak tartja az Ügynökséggel történő szoros szakmai és operatív együttműködést, melynek egy fontos eleme, hogy láthatóvá kell tenni Csongrád megyét a befektetési térképen.

Ahogyan Kakas Béla elnök fogalmazott: „A magyar és külföldi befektetők, vállalkozások a számukra legmegfelelőbb adottságokkal bíró területet választják üzleti terveik megvalósításhoz. Éppen ezért nekünk az a feladatunk, hogy rendszerbe foglaljuk és bemutassuk nekik azt, mitől vonzó a térségünk és miért érdemes bennünket választani. Megyénk polgármesterei közül sokan már eddig is komoly energiát és munkát fektettek abba, hogy belföldi vagy külföldi fejlesztéseket csábítsanak a saját településükre.

Most segíteni szeretnénk ezt a befektető akviráló tevékenységüket. Eldöntöttük, hogy létrehozunk és működtetünk egy olyan online felületet, mely összegyűjti a megyei települések konkrét befektetési célra kiajánlható területeit, egyéni adottságait, erősségeit, s ezeket egy közös adatbázisban kezelve szakmai segítséget nyújt a településeknek a lehetséges befektetők informálásában, kiszolgálásában.”

A fenti cél érdekében készítette el a Csongrád Megyei Önkormányzat a megye befektetés-ösztönzési honlapját, http://investincsongradcounty.hu melyet a napokban tett elérhetővé a nyilvánosság számára is. A honlap tartalma folyamatosan bővül a beérkező adatok alapján, melyek egy része mindenki számára elérhető lesz egy lekérdezhető térképi megjelenítés formájában is.

A megyei önkormányzat munkatársai többek között ennek az eszköznek az alkalmazásával is támogatni kívánják a Magyar Befektetési Ügynökséggel (HIPÁ) történő együttműködést. A Csongrád Megyei Önkormányzat befektetés-ösztönzési tevékenységét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által finanszírozott Megyei Paktum projekt keretein belül kezdi meg, azonban hosszú távra tervez berendezkedni a feladatra, mely minőségi munkahelyek teremtésével segíthet a jól képzett megyei
munkaerő megtartásában, vonzásában.

A honlapot itt találja – kattintson! 

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Csongrád megye, internet, Kakas Béla
Close