full screen background image
Search
2020. január 27. hétfő -
  • :
  • :

Banán január 12-én választanak új polgármestert

Banán január 12-én választanak új polgármestert

2019.10.24. A Komárom-Esztergom megyei Bana településen január 12-ére írták ki az időközi polgármester-választást, mivel október 13-án szavazategyenlőség alakult ki a két legtöbb voksot szerző jelölt között – közölte a helyi választási bizottság elnöke az MTI-vel.

Kovács Erzsébet tájékoztatása szerint a kampányidőszak november 23-án kezdődik, a polgármesterjelöltek személyét legkésőbb december 9-ig kell bejelenteni. A település új vezetőjének megválasztásáig a jelenlegi polgármester marad hivatalban.

Október 13-án a községben négy független jelölt indult. A mostani polgármester, Horváth Márta és Toma Richárd egyaránt 232-232 szavazatott kapott. A szavazategyenlőség a voksok újraszámolása után is megmaradt, és nem érkezett kifogás a megismételt választásról szóló döntés ellen, így az jogerőre emelkedett.

Banán 1331 választójoggal rendelkező lakos szerepelt a névjegyzékben, a részvétel 50 százalékos volt. A két legtöbb voksot kapó polgármesterjelölt a leadott szavazatok 35-35 százalékát szerezte meg.

MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bana, Komárom-Esztergom megye, önkormányzat
Close