full screen background image
Search
2020. szeptember 18. péntek -
  • :
  • :

Bakó Dániel – A jövő gazdasága

Bakó Dániel – A jövő gazdasága

2020.09.09. Mai világunk egyik legégetőbb témája a klímavédelem és bolygónk megóvása, mellyel nap mint nap szembesülünk és nap mint nap tennünk is kell érte. Ez a terület kiemelten fontos az Európai Unió Kohéziós Alapja számára is, emiatt támogatja azokat a vállalkozókat, gazdákat, akik a környezettudatos szemléletet átültetik az iparba és a mezőgazdaságba egyaránt.

Bakó Dániel a Bakó Paprika /www.szentesipaprika.hu/ vezetője egy, azok közül a jövőbe mutató tevékenységet végző kedvezményezettek közül, akik sikeresen pályáztak az Európai Unió Kohéziós Alapja által nyújtott támogatásra. A Szentesi Paprika vagy más néven Bakó Paprika ügyvezetőjeként elmondta, az a fő célkitűzésük, hogy környezetkímélő módon, az energiaforrások megfelelő használatával, egy olyan fogyasztóbarát termék kerüljön a lehető leghamarabb minden magyar háztartás asztalára, amely még a magyar emberek egészségét is szolgálja. Ezt úgy tudják elérni, hogy felhasználják a helyi természeti kincset, ami nem más, mint a szentesi megújuló termálvíz ez a hőszabályzásban is nagy szerepet játszik valamint a szén-dioxid kibocsátást is nagy mennyiségben vissza tudják szorítani.

Emellett izolált termesztés folyik a kertészetben, ami nem csak az öntözést segíti, de olyan fejlesztéseket eszközöltek, – melyhez a Kohéziós Alap is hozzá tudott járulni – mint az infraredes technológia borítás kiépítése, modern szigetelés, talajtakaró anyagok beszerzése, napelemek üzembe helyezése és nem utolsó sorban a hő megtartás céljából modern fűtési megoldások beépítése az energiatakarékosság jegyében.

Azonban, ha ez még önmagában nem lenne elég, épp egy aquakultúra telepet építenek, olyan fajtájú halaknak, amelyeknek pont az a vízhőmérséklet felel meg, amellyel a kertészetben már felhasznált víz rendelkezik, így innovatív módon egy rendszert alkot a gazdaságukban a paprika és a harcsa, annak érdekében, hogy a vizet minél hosszabb ideig tartsák a termelésben, így kímélve a környezetet.

Azon kívül, hogy a Bakó Paprika /www.szentesipaprika.hu/ sok magyar háztartásba jut el, Dánielék fontosnak tartják a közösségi szerepvállalást, ezért különböző szervezeteken keresztül részt vesznek olyan programokban, ahol gyerekeket és fiatalokat közelebbről meg tudnak ismertetni a mezőgazdaság rejtelmeivel és gazdaságuk működésével.

Forrás: Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.