full screen background image
Search
2020. szeptember 20. vasárnap -
  • :
  • :

Bács-Kiskun megye folyamatosan fejlődik

Bács-Kiskun megye folyamatosan fejlődik

2020.05.20. Bács-Kiskun Megyében is segítséget kaphatnak a kisgyermekeket nevelő szülők a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei ellátási formák kapacitásainak és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségének fejlesztésével. A komfortosabb és szebb bölcsődei ellátás mellett megnő a munkavállalási kedv, több szülő kezdhet el dolgozni, ennek következtében pedig térségünk gazdaságának fellendülése is várható.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat koordinációjában lévő TOP-keretből most újabb 7 település nyert támogatást, a bölcsődei ellátási formákhoz való hozzáférés javítására és a bölcsődei ellátási formák által nyújtott szolgáltatások minőségi fejlesztésére. Egy település pedig – hogy befejezhesse a megkezdett kivitelezéseket – többlettámogatásban részesül.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) megyei keretéből Bács-Kiskun megyében most újabb hét településen több mint 500 millió forintból valósulhatnak meg beruházások.

Támogatást nyert a bajai Pici-Talpak Gyermekgondozó Egyesület, Kiskunhalas Város Önkormányzata, Dusnok Község Önkormányzata, Felsőszentiván Községi Önkormányzat, Csengőd Község Önkormányzata, Bátya Község Önkormányzata és Harta Nagyközség Önkormányzata.

Egy település esetében döntöttek többlettámogatás megítéléséről. Ennek értelmében Homokmégy Község Önkormányzata több mint 14 millió forint támogatást nyert arra, hogy befejezhesse többek között az iparterületének megközelíthetőségét biztosító meglévő földút fejlesztését. A földút stabilizációja remélhetőleg javítani fogja az iparterület vonzerejét a kis- és középvállalkozások számára, így növelve a térség vállalkozási kedvét, a vállalkozói aktivitást. A fejlesztéssel a község lakott illetve belterületét is tehermentesíteni szeretnék a teher- és kamion forgalomtól.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Bátya, Csengőd, Dusnok, Felsőszentiván, Harta, Kiskunhalas, önkormányzat
Close