full screen background image
Search
2018. szeptember 26. szerda -
  • :
  • :

Az ősz folyamán folytatódik a megyei klímastratégia megalkotása Tolnában

Az ősz folyamán folytatódik a megyei klímastratégia megalkotása Tolnában

2017.10.05. Az ősszel folytatódtak a konzultációk a Tolna Megyei Önkormányzat „Klímavédelem és fenntarthatóság – klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási platform létrehozása és működtetése – Tolna megyében” című, (KEHOP-1.2.0-15-2016-00009 azonosítószámú) 30 millió forintos, európai uniós, vissza nem térítendő forrásból megvalósuló projektje keretében.

A megyei önkormányzat, a házigazda települési önkormányzatok és a Dipol Csoport közreműködése által hét rendezvényre került sor. Mind az önkormányzati vezetők, mind pedig a szakértők a klímavédelem ügyének fontosságát hangsúlyozták. Még két alkalommal, Dombóváron (2017.10.05-én 10 és 14 óra között a városházán) és Szekszárdon (2017.10.16. 10 és 14 óra között a polgármesteri hivatalban) várják az érintetteket, hogy a járási workshopokon hozzájáruljanak a Tolna Megyei Klímastratégia kidolgozásához. Novemberben szekszárdi záró konferenciával ér véget a rendezvénysorozat.

Szeptember 7-én Tamásiban és Dunaföldváron, 13-án Dombóváron és Simontornyán, 21-én Gyönkön és Nagymányokon városi konferenciák, míg 14-én Tamásiban járási workshop került megrendezésre.

A rendezvényeken a lakosok, a civilek és az önkormányzatokat képviselő résztvevők egyaránt megismerkedhettek a stratégiai célokkal és intézkedésekkel. Megvitatták véleményeiket, javaslataikat, továbbá szakértői válaszokat kaptak minden felvetésükre.

A klímaváltozás mérséklése, s az e célt szolgáló klímastratégia megalkotása érdekében a megye 10 városában klímastratégiai konzultációkra, a járásszékhelyeken (Szekszárd, Bonyhád, Dombóvár, Paks, Tamási) pedig közös műhelymunkára kerül sor, amelyeken az összegyűjtött információkat rendszerezik és a stratégiába foglalják.

A Tolna Megyei Klímastratégia 2017. év végére elkészül el.  A cél, hogy több mint kétezer Tolna megyei vegyen részt szemléletformálási akciókban, az emberekben erősödjön a klímatudatosság, és a vezetők is ennek jegyében tervezzék a helyi fejlesztéseket.

Mint arról beszámoltunk, a megyei klímastratégia megalkotásához köthetően megtartott „Klímariadó Tolna megyében!” címmel indított, a Zöldtárs  Alapítvány által megtartott szemléletformáló rendezvénysorozaton tizenöt településen mintegy ezerötszázan vettek részt.

Forrás: Tolna Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in klímastratégia, klímaváltozás, önkormányzat
Close