full screen background image
Search
2019. június 25. kedd -
  • :
  • :

Az önkormányzatok belső kontrollrendszerét támogató öntesztjét frissítette az ÁSZ

Az önkormányzatok belső kontrollrendszerét támogató öntesztjét frissítette az ÁSZ

2018.09.20. Megújította az Állami Számvevőszék (ÁSZ) azt az öntesztet, amellyel az önkormányzatok szabályszerűen működését és gazdálkodását kívánja támogatni.

Az aktualizált kérdéssor a polgármestereket és a képviselő-testületeket segíti feladataik ellátásában.

Az ÁSZ honlapján csütörtökön megjelent közleményben az áll: elsőként a központi alrendszer intézményei, majd a helyi nemzetiségi önkormányzatok, később pedig az egyházi intézmények számára készített önteszt került fel az ÁSZ weboldalára.

Emlékeztettek arra, hogy öntesztrendszerük kialakításának első ütemében szerepelt a települési önkormányzatok belső kontrollrendszerének szabályszerű működését támogató tesztsor, amelyet 2014 novembere óta érhetnek el a polgármesterek, önkormányzati képviselők, jegyzők és gazdasági vezetők. Az azóta eltelt időszak jogszabályi módosításai alapján átdolgozott kérdések csütörtöktől érhetők el az ÁSZ honlapján.

A számvevőszék korábban közölte: az önteszt kitöltésével a szervezetek, testületek pontos képet kaphatnak működésük szabályozottságáról, belső kontrollrendszerük állapotáról, a korrupciós veszélyek elleni védettségükről.

Az öntesztek kitöltése önkéntes, visszaküldeni sem kell, arra szolgál, hogy lehetővé tegye az esetleges hibák, hiányosságok önkéntes feltárását és kijavítását.

Az önkormányzatok belső kontrollrendszerének működtetését támogató, frissített önteszt az ÁSZ honlapján, a www.asz.hu/ontesztek oldalon érhető el.

MÖOSZ/MTI
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in ÁSZ, Magyarország
Close