full screen background image
Search
2019. március 24. vasárnap -
  • :
  • :

Az év utolsó ülését tartotta a megyei közgyűlés Győrben

Az év utolsó ülését tartotta a megyei közgyűlés Győrben

2017.12.15. A Győr-Moson-Sopron megyei képviselő-testület – ez évben utoljára – december 15-én, pénteken délelőtt ült össze. A képviselők 12 előterjesztést tárgyaltak meg.

Aktuális és fajsúlyos témaként került a képviselők elé a megyei klímastratégiai dokumentum, melyet – a Megyei Éghajlatváltozási Platform általi megtárgyalást és elfogadást követően – a megyei közgyűlésnek kellett elfogadnia, ezt egyhangú igen döntéssel meg is tették. Megyénk klímastratégiai jövőképe szerint „Győr-Moson-Sopron megye 2030-ra az éghajlatváltozás hatásaira proaktívan reagáló, klímatudatos humán tőkével, innovatív gazdasággal, természeti erőforrásaival fenntartható módon gazdálkodó megyeként működik.” A dokumentumot minden, a kérdéskör iránt érdeklődő megtekintheti, elolvashatja a megyei önkormányzat honlapján.

Új, rendkívül aktuális napirend is került a képviselők elé, melyben a megyei közgyűlés üdvözli Győr Megyei Jogú Város „Európa Kulturális Fővárosa 2023” cím elnyerésére irányuló törekvéseit, mindezt a megyei közgyűlés egy támogató nyilatkozat – egyhangú – elfogadásával juttatta kifejezésre.

További témaként a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2017. évi költségvetésének módosításáról, illetve a 2018. évi közgyűlési munkatervről döntöttek a testület tagjai, a hivatalban dolgozó köztisztviselők illetménykiegészítésének feltételeit és mértékét egy új önkormányzati rendeletben rögzítették.

Beszámoló hangzott el a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzati Hivatal 2017. évi tevékenységéről, valamint a Megyei Értéktár Bizottság 2017. II. félévben végzett munkájáról. Tájékoztató formájában tárgyalták a települési arculati kézikönyvek és településképi rendeletek megalkotásáról szóló előterjesztést.

Az ülés teljes napirendje és az előterjesztések megtalálhatók: a www.gymsmo.hu honlapon a „Közgyűlés/Közgyűlések anyagai/2017. december 15. ” címszó alatt.

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in értéktár, Győr-Moson-Sopron, klímastratégia, közgyűlés
Close