full screen background image
Search
2019. február 22. péntek -
  • :
  • :

Az elmúlt száz év legjelentősebb iskolafejlesztése Dunavecsén

Az elmúlt száz év legjelentősebb iskolafejlesztése Dunavecsén

2019.01.30. Történeti visszaemlékezés szerint az elmúlt száz év legjelentősebb iskolafejlesztése valósult meg a Bács-Kiskun megyei Dunavecsén. A város oktatási intézményei közül a Petőfi Sándor Általános Iskola felső és alsó tagozatos tanulóit befogadó I. és II. számú épületkomplexum és a hozzájuk tartozó tornacsarnok újult meg teljes körűen.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) forrásból történő fejlesztés a pedagógusok szerint annak az „iskolapéldája” lehet, hogy egy modernizált épületegyüttes miként járul hozzá az oktató-nevelő munka színvonalának emeléséhez. Egyúttal mennyit javít a tanulók és pedagógusok komfortérzetén, ad új lendületet a település közösségi életének.

Vörös Sándor polgármester annak a véleményének adott hangot, hogy az 1906-ban épült főépület, az alsó tagozatos épületegyüttes, a tornacsarnok korszerűsítésével az önkormányzat azon célkitűzése valósult meg, hogy a minőségi oktatást, a tudás és a hagyományok tiszteletét minőségi épülettel segítsék.

Mint a városvezető kifejtette, az összesen 390 millió forintból a I. számú iskolaépület födém-, aljzat-, és a homlokzat belső szigetelését, a nyílászárók cseréjét végezték el. A II. számú, alsó tagozatos iskola födém-, aljzat-, homlokzati külső szigetelésén túl napelemeket is telepítettek az épületre.

Ugyanitt a tetőszerkezet érintett teherhordó eleminek megerősítése, az elektromos hálózathoz való csatlakozás megújítása is megvalósult, mely munkálatokat a sportcsarnokon is elvégezték.

Mint elhangzott, valamennyi épületben megtörtént a fűtéskorszerűsítés, melynek részeként 3 darab 400 kW összteljesítményű pellet kazánt építettek be. Az épületek meleg víz szükségletét napkollektorok telepítésével elégítik ki. Az két iskolaépületen 3-3 darab, a sportcsarnokon 10 darab napelem panelt helyeztek el. A világítási rendszerek korszerűsítése, az elektromos vezeték szakaszok cseréje ugyancsak a fejlesztés része – fejtette ki a polgármester.

Vörös Sándor szerint a most befejeződött, teljes körű iskola és sportcsarnok felújítással Dunavecse épített környezete korszerűbb, esztétikusabb, költségtakarékosan üzemeltethető épületekkel lett gazdagabb.

A fejlesztés a TOP-3.2.1-15-BK1-2016-00001 azonosító számú pályázat keretében valósult meg.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Bács-Kiskun megye, Dunavecse, iskola
Close