full screen background image
Search
2020. március 29. vasárnap -
  • :
  • :

Az alakuló ülés utáni első közgyűlést tartották Vas megyében

Az alakuló ülés utáni első közgyűlést tartották Vas megyében

2019.11.19. A napirendi pontok tárgyalása előtt Harangozó Bertalan Vas megyei kormánymegbízott kért szót, aki gratulált a megválasztott tagoknak, és eredményes munkát kívánt. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke elmondta: a Fidesz-frakció ülésezett a közgyűlés előtt, és frakcióvezetőnek választották Tausz Istvánt.

Az első napirendi pontban az előző ülés óta eltelt időszak beszámolójáról szavaztak, majd a megyei önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát módosították. Ezután a nemzetiségi önkormányzatokkal való együttműködési megállapodásokról döntöttek. Ebben csak apróbb módosítások történtek az eddigiekhez képest. Az új testületek megalakulása miatt volt indokolt, hogy új megállapodást kössenek a nemzetiségi önkormányzatokkal. Komoly változások nem történtek, a horvát és a német önkormányzat nem tart igényt az eddig biztosított irodahelyiségekre. Kérték, hogy a Szombathely, Berzsenyi tér 1. szám alatt biztosítsa számukra az önkormányzat a feladataik ellátásához szükséges feltételeket.

Elfogadták a beszámolót a TOP-pályázatok Vas megyei előrehaladásáról, majd bizottsági tagokat választottak.

A pénzügyi és ügyrendi bizottság elnöke Nagy Gábor (Fidesz–KDNP) lett, alelnöke Fehér László (MSZP). A tagok: Szücs Dávid (Fidesz–KDNP), Sipos Tibor (Fidesz–KDNP), Szijártó László (Fidesz–KDNP).

A területi tervezési és területfejlesztési bizottság elnöke Szijártó László (Fidesz–KDNP), alelnöke Rába Kálmán (Jobbik), tagjai Hetyési Mariann (DK), Tausz István (Fidesz–KDNP) és Sipos Tibor (Fidesz–KDNP).

A civil és nemzetiségi kapcsolatok bizottság elnökévé Gagyi Leventét (Fidesz–KDNP), alelnökévé Iker Áront (Momentum), tagjaivá Kevy Albertet (Fidesz–KDNP), Gla­vanics Krisztinát (Fidesz–KDNP) és Hetyési Mariannt (DK) választották.

Forrás: Vas Megyei Önkormányzat. Fotó: Unger Tamás/Vas Népe
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

More in Dr. Kondora Bálint, Harangozó Bertalan, közgyűlés, TOP
Close